donderdag 20 oktober 2016

Fotoboek laten maken bij FotoFabriek.nl

fotoboek-fotofabriek1
Het maken van foto´s is tegenwoordig heel gemakkelijk met onze smartphones. Je upload je foto digitaal en iedereen kan hem gelijk zien. Maar het ouderwetse foto´s laten afdrukken of het maken van een fotoboek is zoveel leuker dan je foto´s digitaal hebben. Zo heb ik een fotoboek laten maken bij FotoFabriek.nl


Zelf een fotoboek maken
Ik heb voor mijn vorige opleiding grafische vormgeving wel eens zelf een fotoboek moeten ontwerpen, wat ontzettend leuk was. Alle foto´s bij elkaar zoeken, eventueel bewerken en mooie teksten erbij zetten is geweldig. Niet iedereen is even creatief in dat opzicht, daarom heeft FotoFabriek.nl daar een handig programma voor waardoor het gemakkelijk is je eigen fotoboek in elkaar te zetten.

Afgelopen zomervakantie zijn we op vakantie geweest naar Kreta voor 8 dagen. Daar heb ik ontzettend leuke foto's kunnen maken van de tijd die we daar hebben doorgebracht. Het is natuurlijk wel erg leuk als je die foto's in een fotoboek kan verwerken zodat je ze allemaal bij elkaar hebt voor later. Ik ging aan de slag en maakte met behulp van het programma mijn eigen fotoboek.
formaat en kwaliteit

Voor het fotoboek heb ik gekozen voor een formaat van A5 (hardcover liggend a5 vanaf €19,99), dit komt omdat niet al mijn foto´s die ik maakte met mijn smartphone even goeie kwaliteit hadden, dat was erg jammer want het programma kan je foto´s dan ook afkeuren omdat ze dan minder mooi worden. (In dat opzicht een prima functie maar jammer voor mijn foto´s).

fotoboek-fotofabriek2
Resultaat
De kwaliteit van het fotoboek is erg goed, de foto's zien er mooi uit en het materiaal is prima. Je kan aan sommige foto's wel zien dat het programma aangaf dat de kwaliteit "matig/acceptabel" was maar dat is niet heel erg. Dat maakt het resultaat niet minder mooi. Dat is de keuze die ik gemaakt heb omdat ik alle foto's met mijn smartphone gemaakt heb. Door de kleinere bestanden en filters van Instagram was de kwaliteit al minder goed. Maar dat geeft niet want het fotoboek ziet er verder wel mooi uit.

Ik vind het leuk om te zien dat ik onze foto's nu in een boekje bij elkaar heb. Je zal er misschien minder vaak naar kijken dan digitale foto's maar het heeft wel wat zo'n fotoboek. Als ik nog eens iets met mijn foto's wil doen hou ik zeker FotoFabriek in gedachten. Het is gemakkelijk te bestellen en er zijn voldoende opties wat betreft producten om uit te kiezen.

0 Comments:

Een reactie posten