maandag 19 september 2016

Schoonheidsspecialist in opleiding eigen salon starten

14316774_1043804015735765_7613444304991732054_n1

Als schoonheidsspecialist in opleiding is het belangrijk dat je naast de praktijkuren op school en stage ook thuis blijven oefenen. In het begin van mijn eerste jaar was ik al druk bezig met het opstarten van mijn eigen salon aan huis. Ik wilde graag een eigen salon starten en dan was het belangrijk dat je ook thuis al veel zou oefenen op familie en vrienden. Zo gezegd zo gedaan, ik begon mijn eigen schoonheidssalon.


Oefenen met een salon aan huis
Je moet er wel de ruimte voor hebben maar als je dat hebt en je begint aan de opleiding schoonheidsspecialist dan is het des te leuker om er echt wat van te maken. Zo hadden wij een kamer vrij die ik mocht gebruiken. Met een blikje verf ging ik in de weer en maakte er echt mijn eigen plekje van. Je moet er wel voor zorgen dat je voldoende ruimte hebt om te werken. Zorg ervoor datje voldoende beweegruimte, opbergruimte en goed licht hebt.

Marktplaats, tweedehands salonstoel
Via marktplaats kocht ik mijn eerste behandelstoel. Je hoeft als je begint met de opleiding schoonheidsspecialist niet perse een behandelstoel te kopen maar ik wilde het graag goed doen. Vandaar mijn keuze om voor een tweedehandsstoel te gaan. Maar je kan natuurlijk ook eerst beginnen met een tuinstoel of andere stoel vanuit de huiskamer die je in lig stand kan zetten. Het voordeel aan een tweedehandsstoel is dat ze meestal nog gewoon prima te gebruiken zijn om op te oefenen en een stuk betaalbaarder.

Eigen klanten, familie en vrienden
Uiteraard kan je het nog geen bedrijf noemen maar je kan wel al oefenen met het uitvoeren van behandelingen die je tijdens de opleiding leert. Je kan beginnen met familie en vrienden en daarna eventueel uitbreiden met eigen klanten die bij je in de "salon" komen. Het is wel altijd belangrijk dat je een kleine vergoeding vraagt voor de producten die je gebruikt omdat schoolproducten uiteraard niet goedkoop zijn.

Examens tijdens de opleiding schoonheidsspecialist
Door het beoefenen van de behandelingen in je eigen salon aan huis wordt het uitvoeren van de examens tijdens je opleiding ook gemakkelijker. Door het vaker te doen krijg je er namelijk een bepaalde handigheid en snelheid in. Dit scheelt enorm veel stress en je krijgt er alleen maar meer zelfvertrouwen door. Als je op andere mensen werkt naast vrienden en familie leer je andere huidtypes herkennen, behandelingen beter uit te voeren en sneller keuzes te maken die passen bij de behandelingen die je aan het geven bent.

Mijn ervaring
Bovenstaande punten zijn vooral uit mijn eigen ervaring van het eerste jaar tijdens mijn opleiding. Het duurde overigens wel een aantal maanden voor ik echt begon met mijn salon en het promoten ervan. Je wilt natuurlijk wel een stukje zelfverzekerder zijn over de behandelingen die je leert als je ze op andere mensen wil gaan uitvoeren. Vandaar dat ik er even mee heb gewacht maar het is wel erg goed voor je opleiding en prestaties als je er veel mee bezig bent. Zo ben ik nu wekelijks bezig met mijn eigen klantenkring aan huis en mijn stage. Want als je er veel mee bezig bent gaat de opleiding een stuk gemakkelijker en is het ook leuker.

0 Comments:

Een reactie posten