vrijdag 27 juli 2018

Dit zou ik willen voor de babykamer inrichting

Er zijn verschillende manieren om een babykamer in te richten. Bij sommige kamers gaat men helemaal los met een bepaald thema. Andere kiezen ervoor het rustig te houden met een paar kleuraccenten. Blauw, roze of juist neutrale kleuren, je kan het zo gek niet bedenken. Dit zou ik willen voor de babykamer inrichting.Pinterest afstruinen, inspiratieborden maken en alles opslaan wat er te vinden is. Dat doe ik al maanden! Best erg eigenlijk maar het is zo ontzettend leuk om te zien wat anderen gemaakt hebben voor hun toekomstige baby. Ik vind zelf een babykamer best een belangrijke kamer voor je baby.

Het zal je baby helemaal niet uitmaken of het er super tip top uitziet maar het is wel een plek waar je als ouder met je kindje veel tijd door brengt. Een plek waar je leert je kindje te verzorgen en waar je lief en leed met elkaar deelt.


Dit zou ik willen voor de babykamer
Voor de babykamer zou ik graag witte tinten combineren met aarde tinten. Wij weten nog niet of ons wondertje een jongetje of een meisje is maar ik wil het graag rustig houden. Geen knalroze op de muren of overal blauw, dat hoeft voor mij niet zo. De meubels die wij hebben gekocht zijn wit en van mijn ouders krijgen wij een oude beige fauteuil. Dat zijn een beetje de basistinten waar we mee gaan werken.

Accessoires en aankleding
Ik zou het geweldig vinden als we eventueel een leuk vloerkleed kunnen scoren om het wat meer huiselijk te krijgen en misschien wat op zijn Amerikaans aankleden. Als je zoekt op baby nursery dan vind je de meest mooie kamers. Zelf ben ik meestal niet zo creatief met het neerzetten en inrichten van een kamer dus dit wordt wel een hele opgave.

Boven het kinderbedje wil ik heel graag twee schilderijen zoals op de inspiratiefoto van de babykamer met de konijntjes. Dat vind ik zo schattig en zorgt er gelijk voor dat de kamer sfeer krijgt. Of het konijntjes worden weet ik nog niet maar er zijn zoveel verschillende soorten schilderijen te krijgen. Met dat soort persoonlijke aankleding wachten we wel tot we het geslacht van onze baby weten.

Verlichting
Als ik denk aan een babykamer dan vind ik verlichting best een belangrijk ding. Er moet voldoende licht zijn voor op donkere dagen met verschoning etc. maar sfeerverlichting is ook van belang voor tijdens het voeden midden in de nacht. Het moet dus niet te fel zijn. Ik heb een ontzettend leuk schemerlampje van IKEA die ik naast de fauteuil wil zetten en wellicht dat ik nog een ander lampje neerzet voor de sfeer. Verder hebben we ook een lamp aan het plafond hangen, deze is meer voor het grote licht.

Je kan met verlichting alle kanten op. Je hebt schemerlampen, hanglampen of juist verschillende lampen die aparte fitting hebben zoals een T8 buis. Het is wel even goed uitzoeken hoeveel licht er van een lamp afkomt en of je hem wilt dimmen. Zo kochten wij voor onze nieuwe woonkamer een hele mooie lamp met vijf "gloeilampen". In de winkel leek er weinig licht vanaf te komen maar eenmaal thuis bleek dat twee van de vijf voldoende was wilde je niet verblind worden. Toch wel iets om over na te denken.

Praktisch inrichten
Over de inrichting van de babykamer ben ik nog niet helemaal uit. Ik heb al wel een plekje voor de stoel met lamp maar of ik het bedje er naast wil zetten of de commode meer in de buurt weet ik nog niet. We hebben wel al bij IKEA een Raskog roltafel gekocht, ideaal voor naast de commode. Daar ga ik o.a. luiers, billendoekjes en andere verzorgingsproducten in bewaren. Lekker makkelijk en binnen handbereik.

Verder heeft de kamer die wij gekozen hebben als de babykamer een inbouwkast wat dus we hebben in ieder geval voldoende opbergruimte voor alle schattige babykleertjes. We hebben al een hoop babyspulletjes verzameld. Maar goed dat we voldoende opbergruimte hebben.

Hoe de babykamer er uiteindelijk uit komt te zien hoop ik over een paar maanden met jullie te delen als we wat verder zijn in onze zwangerschap. Mocht je willen weten hoe het de eerste maanden ging, lees dan meer over het eerste trimester van onze zwangerschap.Liefs, Kirsten

2 Comments:

 1. Hallo,

  Ik zou graag willen weten waar jij die fotolijsten vandaan hebt
  met die 2 konijnen er op.
  Super leuk!!

  Groetjes Joy Peddemors

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze foto komt van Pinterest. Ik heb die lijsten helaas niet. Schattig zijn ze hé.
  Hopelijk kan je iets vergelijkbaars vinden.

  BeantwoordenVerwijderen