vrijdag 16 februari 2024

Verhuistips, zo gaat verhuizen een stuk gemakkelijker.

 

Verhuizen is niet het leukste klusje als je het mij vraagt. Bij het idee om mijn hele huis te moeten leeghalen krijg ik al lichtelijk stress. Onlangs mochten wij vrienden helpen bij het verhuizen, daar kwam ik een aantal dingen tegen die wellicht iets gemakkelijker waren geweest met de juiste voorbereiding. Daarom hier een aantal verhuistips. Zo gaat verhuizen een stuk gemakkelijker. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Lees je met me mee?

To do list maken 
Om te beginnen is het belangrijk om een to do list te maken. Op de to do list staan een aantal handige stappen die je kunt doorlopen als goede voorbereiding op de verhuizing. Denk daarbij aan: Wat moet er op de dag van verhuizen allemaal mee? Hoe ga ik alles inpakken? Wat is de beste manier om spullen te verhuizen? 

Wat moet er op de dag van verhuizen allemaal mee?
Er komt natuurlijk veel bij kijken, je zult gericht moeten gaan inpakken. Het advies is dan ook om per kamer in te pakken. Maak daarvoor een plan om de indeling van het nieuwe huis zo te maken dat je precies weet welke doos waarheen moet. Hierdoor hou je overzicht en kunnen andere mensen je ook gericht helpen tijdens het verhuizen. Het is namelijk op zo'n verhuisdag best wel hectisch en als jij dan de enige bent die weet wat waarheen moet, dan komt het niet goed. Kijk welke dozen er bij de keuken, woonkamer, eetkamer en o.a. de slaapkamer horen. 

Op de dag van het verhuizen is het ook belangrijk dat alles wat die dag mee moet ook echt klaar staat. Als de planning zo is dat op de dag van het verhuizen alle grote spullen mee moeten dan is het handig om alle kleine spullen alvast op te ruimen. Daardoor is er meer ruimte in huis om ook echt alles te verhuizen en staat er niks in de weg.

Hoe ga ik alles inpakken voor tijdens het verhuizen?
De benodigdheden voor het verhuizen zijn vrij simpel. Denk hierbij aan verhuisdozen, verpakkingstape, vuilniszakken etc. Het maakt het gemakkelijker om de verhuisdozen na het inpakken te labelen. Door de verhuisdozen per categorie in te delen is er in één oogopslag te zien welke verhuisdoos waarbij hoort. Bij het herkenbare label is het ook verstandig om er gelijk op te zetten wat er precies in de doos zit. Dit maakt het voor de verhuizers een stuk gemakkelijker om in en uit te laden. 

Op de verhuisdoos zet je bijvoorbeeld dat er bestek of borden in zitten. In de verhuisdoos van de woonkamer staat bijvoorbeeld dat alle kabels, afstandsbedieningen en batterijen erin zitten. Zo weet je precies waar wat zit als je echt iets nodig hebt. Na een verhuizing kan je namelijk soms even uit verhuisdozen leven. 

Wat is de beste manier om spullen te verhuizen?
Sommige mensen hebben niet de mogelijkheid om grote verhuiswagens zelf te besturen, dan is het handig om iemand in te huren. Verhuizers doen dagelijks dit soort klussen en meestal met wat meer handen is het ook sneller gedaan. Er zijn een aantal tools die je in huis kunt halen zoals een hondje, dit is een plateau met wieltjes om zware dingen op te verrijden. Denk hierbij aan banken of kasten. Bij grotere spullen kun je ook gebruik maken van palletwagens

Plan een dag van te voren in en spreek af met vrienden en familie
Verhuizen kan echt pittig en erg stressvol zijn. Daarom is het aan te raden om het zeker niet alleen te doen. Door van te voren een datum af te spreken en vrienden en familie te vragen om te helpen maakt het al een stuk prettiger. Meer handen maken namelijk licht werk. 

Wat is jouw ultieme verhuistip?

Logistiek Concurrent. heeft me geïnspireerd dit artikel te schrijven.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com 

 
0 Comments:

Een reactie posten