maandag 8 januari 2024

Financieel overzicht in 2024 krijg je zo!

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe kansen. Hoe fijn is het om alle belangrijke financiële aspecten geordend op een rijtje te hebben? Ik weet dat het mij veel rust geeft als ik precies weet wat mij maandelijks te wachten staat. Ik schreef een blog over wat mij precies helpt om dit overzicht te behouden. Financieel overzicht in 2024 krijg je zo! Lees je mee?

Welke inkomsten en uitgaven zijn er?

Het is belangrijk om te weten hoeveel er per maand binnenkomt en hoeveel er ook uitgegeven wordt. Als je hier geen overzicht van hebt kan het zomaar zijn dat er kosten zijn waar je mogelijk met wat inzicht op had kunnen besparen. Schrijf deze inkomsten en uitgaven eens voor jezelf op papier. Met deze gegevens naast elkaar zie je onder de streep gelijk of er meer uitgaven zijn dan dat er inkomsten zijn. Mocht dit het geval zijn dan is het tijd voor actie.

Bankieren

Bij een aantal Nederlandse banken is er een mogelijkheid om een digitaal overzicht per categorie van kosten en uitgaven te krijgen. Hierbij weet je direct hoe vaak er geld uitgegeven wordt aan een koffie to go of voor hoeveel geld er boodschappen gedaan wordt. Daarbij zijn de diverse inkomsten per maand ook overzichtelijk. 

Eigen bedrijf en de boekhouding

Bij een eigen bedrijf of zzp'ers is de boekhouding soms best een ding. De meeste ondernemers zien er al tegen op als de kwartaalaangifte er weer aankomt of als er een blauwe envelop van de Belastingdienst op de mat valt. Daar is een oplossing voor! Je krijgt meer overzicht met het boekhoudprogramma zzp van Jortt. Dit programma staat een-op-een in contact met jouw bankrekening waardoor alle inkomsten en uitgaven overeenkomen en er geen fouten in ontstaan. Je weet precies wat er gaande is binnen jouw bedrijf. Dit maakt de boekhouding doen een stuk leuker, efficiënter en sneller. 

Facturen maken

Het maken van een factuur is ingewikkeld. Wat moet er allemaal op een factuur vermeld staan? Is het wel duidelijk genoeg zodat het bedrag ook snel betaald wordt? Niet iedereen heeft daar even veel verstand van en uiteindelijk is het niet de bedoeling dat je als ondernemer tegen facturen en de boekhouding aan blijft hikken. Een factuur maken via Jortt is dan wel zo makkelijk. Een van de handige opties is om een QR-code toe te voegen aan een factuur, daardoor zal het voor de klant ook gemakkelijker zijn om te betalen. Facturen maken was nog nooit zo gemakkelijk met een beetje hulp. Dit is zeker een aanrader voor als je normaalgesproken veel tijd kwijt bent aan de boekhouding. 

Maak jij al gebruik van een boekhoudprogramma?

Jortt heeft me geïnspireerd dit artikel te schrijven.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com 

 


0 Comments:

Een reactie posten