donderdag 1 november 2018

Betaalbare date tips voor ouders (to be)

Vrije tijd is een kostbaar iets, wat soms gewoon aan ons verloren gaat. De sleur kan er al snel in raken en als je dan ook nog een kleine (opkomst) hebt kan het voelen alsof je niet veel vrije tijd meer hebt. Ik heb betaalbare date tips voor ouders (to be). Omdat die kleine momenten samen wel heel kostbaar zijn.

Iedereen heeft zijn eigen ritme. Wij hebben de afgelopen jaren al heel wat verschillende schema's in huis gehad wat betreft wie, wanneer en waar werkt. Ik werkte voorheen wisseldiensten met weekenden erbij. Dylan werkte soms 's nachts en dan weer overdag en soms ging ons weekend er gewoon helemaal aan.

Op een gegeven moment hadden we echt het gevoel alsof we langs elkaar heen aan het leven waren. Inmiddels is dat wel verandert. Ik veranderde sowieso al van baan waardoor ik mijn weekenden terug kreeg en nu op dit moment ben ik gewoon fulltime thuis. Dylan werkt nu regelmatig nachtdiensten waardoor er iets meer ritme en regelmaat in zit. Erg prettig!

Met een kleine opkomst ga je behoorlijk op je budget letten. Het is belangrijk dat je wel tijd in elkaar blijft investeren. Betaalbare date tips voor ouders (to be) is dan wel zo gemakkelijk. Wat kan je nou samen doen zonder dat je een godsvermogen kwijt bent?

Doe een spelletje samen
Laatst was ik wat aan het klooien met onze smart tv en kwam per toeval spelletjes tegen. Best grappig! Ik had toch niks beters te doen op dat moment en even relaxen is dan wel zo fijn. Ik vond zo'n spel wat we vroeger ook deden, Tetris. Zo'n spelletje waarbij je rijen moet wegspelen. Ik was er nog best goed is ook. Dylan had niet verwacht dat ik "daar nog zoveel inzicht voor had". Zoals hij het zelf verwoordde. Zo leer je elkaar toch ook nog beter kennen. Nadat ik een behoorlijke high score had neergezet ging Dyl het ook proberen. Dat bleek toch nog flink tegen te vallen haha!

Bezoek samen een nieuwe plek
Onlangs gaf ik mijn telefoon een nieuwe makeover qua telefoonaccessoires zodat ik nog meer foto's en herinneringen kan vastleggen. Mijn telefoon had eerst een full cover hoesje. Ik was altijd aan het klooien bij het foto's maken dus dat moest anders. Ik ging opzoek naar telefoonaccessoires die foto's maken dus nog gemakkelijker zouden maken. Op de website van GSM Hoesjes vond ik verschillende hoesjes voor o.a. Huawei P20 lite hoesjesSamsung A6 plus hoesjes maar ook voor andere merken.

Ik kwam er achter dat een val bestendig hoesje zonder frontcover met een PopSocket, zo'n handgreep wat je achterop je telefoon kan bevestigen ideaal is voor de perfecte foto. Nu kan ik dus in ieder geval onze speciale momenten samen beter vastleggen.

Uiteten in eigen huis
Ik weet nog goed dat ik iets speciaals maakte voor Dylan. We hadden carpaccio vooraf, ik maakte cocktailworstjes gerold in bladerdeeg en een beenham sandwich. De kaarsjes stonden aan en we keken een film. Gewoon thuis op de bank. Het was allemaal best wel romantisch, doordat je iets anders doet dan normaal in een andere setting maakte het al een heel verschil.

Misschien dat jullie samen wel erg van koken houden dan is het leuk om wellicht samen een nieuw recept uit te kiezen en te gaan proberen. Door samen te koken leer je elkaar ook beter kennen en het is soms ook nog best wel grappig. Zo laat ik Dylan meestal de uien snijden, als een ui dan "boos" is zoals ik dat altijd noem, kan het soms best hilarisch zijn.

Tip: wees echt in het moment samen
We zijn allemaal erg gehecht aan het digitale maar soms is dat helemaal niet nodig. Het gene wat je echt nodig hebt staat meestal heel dicht bij je. Vraag eens hoe het echt met die gene gaat. Wat zijn zijn/haar doelen, wat wil je nog echt bereiken? Soms kom je met een bepaald gespreksonderwerp veel meer van elkaar te weten.

Op internet staan ook veel gekke vragenlijsten met dingen die je nog echt aan je partner moet vragen. Toen ik in het begin van onze relatie met Dylan mee ging op de vrachtwagen heb ik wel eens op mijn telefoon zo'n lijst opgezocht. Zo kom je soms meer te weten van elkaar dan je zou verwachten. Super leuk!

Hopelijk heb ik je op wat nieuwe ideeën gebracht met deze date tips voor ouders (to be). Een goed gezin functioneert namelijk veel beter als ouders op een lijn zitten! Dat is in ieder geval ons doel voor straks, communicatie is the key.

Liefs, Kirsten

1 Comments:

  1. Wat leuk dat je zwanger bent! Gefeliciteerd ♥ Handige tips in dit artikel, PopSocket vind ik ook altijd heel handig. Ik vind interesse tonen in een ander ook heel mooi ♥ Het idee van die vragenlijsten is erg leuk! Wij speelden laatst op Facebook Messenger zo'n spelletje dat je keuze vragen moest beantwoorden.. nu hebben wij al 15 jaar een relatie, maar we kwamen alsnog achter dingen die we nog niet wisten van elkaar -- heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen