zondag 11 november 2018

Het tweede trimester van onze zwangerschap - update #3

Het tweede trimester van onze zwangerschap zit erop. Er is de afgelopen tijd zoveel gebeurt dat ik even met graven in mijn geheugen om een update te kunnen schrijven. Zal het de zwangerschapsdementie zijn? Hoe is zijn de afgelopen 13 tot 26 weken van de zwangerschap voor ons verlopen? Dat ze voorbij gevlogen zijn kan ik wel zeggen, pfoeh! Het tweede trimester van onze zwangerschap, dit is onze update #3.


Pak er maar alvast een kop thee of in mijn geval warme chocolade melk bij. Dit is best wel een lange update. Als ik echt helemaal terug moet naar week 13 dan is het best wel heftig. Ik was toen nog echt ziek en dat is sinds week 15 toch echt wel weg. Geen misselijkheid meer, thank god! We kwamen er met week 19 achter dat wij een zoon verwachten. Mijn gevoel was voor die tijd al zo sterk gericht op een jongetje dat het best wel een opluchting was dat dit ook zo bleek te zijn.

Lichamelijk is er wel het een en ander veranderd de afgelopen weken. Mijn buik is best wel wat gegroeid al ben ik volgens mij niet mega groot dan sommige dames die ik om mij heen zie. Met 20 weken zijn wij nog een midweek op vakantie geweest naar Duitsland. Daar merkte ik met afstanden lopen dat het allemaal niet meer zo gemakkelijk ging dan het voorheen was.

Tussen door schreef ik al een 20 - 24 weken update met wat er allemaal veranderd was. Vanaf week 20 voel ik de baby in mijn buik ook wel echt steeds meer. Op het moment van schrijven ben ik al 30 weken en ik kan je stiekem verklappen dat het alleen nog maar meer is geworden. Voorheen werd ik om de vier weken gecontroleerd en afgelopen week kwam ik daar en werd het toch wel tijd om nu om de twee weken terug te komen.


Nesteldrang?
Overal lees je dat je last kan krijgen van Nesteldrang. Het dwangmatig willen schoonmaken van het huis voor dat de baby komt. Nou moet ik zeggen dat ik dat nog niet heel erg heb ervaren. In het tweede trimester heb ik wel het een en ander in huis afgemaakt. Zo ben ik wezen schilderen in de babykamer en kon ik wat andere schilderklusjes van mijn lijstje afstrepen zoals onze ellendige trappen.

Ik moet zeggen dat dat met een zwangere buik niet echt een pretje was maar het geeft me wel een goed gevoel dat dat nu af is. We moeten alleen nog wat dingen witten in huis en dan is het zo goed als af. Voor het derde trimester staan er meer babygerelateerde dingen op het lijstje zoals de eerste babywasjes maar daar wil ik nog zo lang mogelijk mee wachten. Ik ben namelijk bang dat de echte nesteldrang nog moet doorzetten. Om nou alles twee keer te moeten wassen vind ik een beetje teveel van het goede.
Babyuitzet en babykamer
Voor de babyuitzet en zijn kamertje zijn we eigenlijk wel zo goed als klaar. De afgelopen weken hebben we echt ontzettend veel kleding gekregen. Ook heb ik tweedehands wat kleding kunnen scoren en dat scheelt echt enorm. Ik vind het echt heel leuk om tweedehands voor de babyuitzet te shoppen.

De kamer is wel echt mooi geworden. Het is heel rustig gebleven door de neutrale kleuren maar met het thema Done by Deer wat ik gevonden heb is het echt een babykamertje geworden. Zodra meneer geboren is zou ik het wel leuk vinden om nog iets met zijn naam en babyfoto's te doen zodat het wat persoonlijker wordt.
Hoe voel ik me nu?
Zo'n trimester duurt eigenlijk best wel lang als ik er aan terug denk. Er is best wel veel veranderd en dat merk ik ook wel aan mijn lichaam. Het was vooral erg zoeken naar wat je wel en niet kan doen en ik merk dat ik in het begin van het tweede trimester best wel wat last had van mijn lichaam wat een nieuwe houding aanneemt. Op het moment ben ik wel redelijk gewend aan mijn groeiende buik en heb ik wel door wat een fijn ritme is qua voeding en slaap. Ik ben gelukkig wel iets minder vermoeid dan in het begin van de zwangerschap dus dat scheelt ook wel.

Al met al voel ik me dus best wel goed. Wat ik de afgelopen weken ook gemerkt heb ik dat ik soms een kleine groeispurt ervaar. Dan doet mijn buik best wel pijn, trekt aan alle kanten en ik weet me soms geen houding te geven. Meestal helpt een warm bad of een douche. Wat ook prettig is dat Dylan mijn buik insmeert met Bio Oil. Dat is echt een momentje van de dag waar ik naar uit kan kijken, dat werkt erg rustgevend. Na zo'n groeispurt hebben we heel erg het gevoel dat mijn buik dan ook echt een klein stukje gegroeid is.. best wel apart!

Alles geregeld
Er zijn nog een aantal dingen die ik wil uitzoeken voordat meneer komt. Zo kunnen we alweer bijna overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Daar moet ik me even goed in gaan verdiepen. Dit is iets wat we vorig jaar deden omdat we een kinderwens hadden. Maar nu echt met een kindje op komst moet het voor volgend jaar toch goed geregeld zijn.

Binnenkort staat er een intakegesprek met de kraamzorg op de planning. Daar ben ik ook wel erg benieuwd naar. Allemaal van die kleine dingen die nog geregeld moeten worden. Wat we overigens wel al hebben geregeld is het geboortekaartje. Dat was nog best wel een uitdaging maar ik moet zeggen we zijn er heel erg trots op. Ik kan niet wachten tot het moment dat meneer geboren is en dat die gave kaartjes ook echt verstuurd kunnen gaan worden. Voor nu is het dus nog maar even het derde en laatste trimester doorkomen. Spannend!!

Liefs, Kirsten

5 Comments:

 1. Wat spannend, fijn dat de baby kamer nu af is! Sterkte met het intakegesprek, wat lijkt me dat spannend zeg. De laatste loodjes zijn nu toch echt in zicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahh vind het zo leuk en spannend voor jullie, wat gaat het ook snel! Ik zie steeds je prachtige foto's voorbij komen en zwijmel dan zelf ook een beetje weg... x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Evelien! Leuk weer eens een reactie te hebben na al die tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief Bianca, de tijd gaat inderdaad echt super snel! Zal straks wel heel snel zijn als meneer er eindelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iets waar ik moeite mee heb gehad de afgelopen tijd is het accepteren van de eerdergenoemde moeheid en het daarmee gepaard gaande signaal van je lichaam dat je rustig(er) aan moet doen. Jezelf al veel vroeger in de zwangerschap in acht moeten nemen omdat je weet dat je er anders echt en ernstig last van gaat krijgen. Dat je al met 12 (!) weken een zwangerschapbroek aantrekt omdat de rest echt niet meer lekker zit. Vond ik heel moeilijk. Het voelde gewoon een beetje als aanstellen. ‘Daar heb je haar ook zeg, net een paar weken zwanger’, en meer van die irrationele gedachten.

  BeantwoordenVerwijderen