maandag 10 augustus 2020

Persoonlijke verzorging als moeder van 2 kinderen

De uitspraak 'Je kan pas voor anderen zorgen zodra je goed voor jezelf zorgt' gebruik ik vaak om mezelf en anderen zoals mijn man er aan te herinneren dat persoonlijke verzorging ook heel belangrijk is. Ik wil dat nog wel eens vergeten en merk ik dat ik steeds minder goed in mijn vel begin te zitten. Tijdens mijn vorige zwangerschap vergat ik mijn eigen verzorging dan ook snel en daar heb ik deze ronde echt van geleerd. Wat doe ik nu anders qua persoonlijke verzorging als moeder van 2 kinderen?

Tijdens de zwangerschap van onze dochter had ik het behoorlijk zwaar met een dreumes van 1,5 jaar oud rond rennen. Gelukkig kwam de coronacrisis redelijk op een positief moment waardoor mijn man een groot gedeelte thuis was. Ik vroeg me dan ook behoorlijk vaak af hoe ik dat allemaal moest gaan doen zodra wij verantwoordelijk zouden zijn voor twee kinderen. Laat staan dat ik ook nog voor mezelf zou moeten zorgen.

Persoonlijke verzorging voor mama
De overgang van één naar twee kinderen vraagt best wel veel van je. Dat heb ik de eerste weken als gezin van vier wel gemerkt. Persoonlijke verzorging als moeder van 2 kinderen is dan misschien soms wel even ver te zoeken. Ik merk dat je jezelf als moeder dan toch wat sneller wegcijfert omdat je andere prioriteiten hebt. Mag mama nou ook een keer ALLEEN douchen?! Ik mis het dan ook wel om mijn favoriete Estée Lauder producten tijdens zowel mijn ochtend- en avondroutine te gebruiken. 

Hierbij dan ook een aantal punten van persoonlijke verzorging waar ik meer op let dan voorheen. Gewoon omdat voor mezelf zorgen net zo belangrijk is als voor mijn kinderen.

Neem de tijd om te douchen
Een rustmomentje onder de douche kan absoluut wonderen doen. Helemaal als je door alle hectiek al een aantal dagen geen water meer gezien hebt. Je zal wellicht je routine iets moeten omgooien want het lukt mij bijvoorbeeld niet spontaan om even snel onder de douche te springen. Daar gaat wel een hele organisatie aan vooraf. De kinderen moeten bijvoorbeeld wel allebei slapen of mijn man moet er zijn zodat ik even mijn handen vrij heb. Niet geheel onmogelijk maar ook niet vanzelfsprekend de eerste paar weken met een newborn.

Kleed je gewoon aan, weg met die pyjama
Waarbij ik na de geboorte van onze zoon geregeld in mijn pyjama liep probeer ik dat deze keer echt niet te doen. Ik merk dat als je continue in je pyjama blijft lopen dat niet veel goeds doet voor je eigen waarde en zelfbeeld na een bevalling. Ik was toen heel onzeker, voelde me niet prettig en daar hielp mijn pyjama niet echt bij. Dit keer kleed me gelijk aan zodra we de dag beginnen en ik voel me een stuk beter. 

Uiterlijke verzorging en make-up
De hormonen gieren na zo'n zwangerschap en bevalling behoorlijk door je lijf en wellicht zit je zelf niet te wachten op uiterlijke verzorging of een hele make-up routine. Toch kan ik wel echt aanraden om juist hier op te letten. Je hoeft niet zoals voorheen er een hele routine op na te laten maar een paar kleine stappen doen al wonderen. 

Hier wat tips:
  • Gezichtsreiniging en verzorging - Met een paar producten geef je je huid al een boost. Een van mijn favoriete Estée Lauder producten is bijvoorbeeld het Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex Serum. Het helpt de huid te herstellen en dat is nou net wat je wel kan gebruiken na zo'n intense zwangerschap. Dat vraagt natuurlijk ook veel van je lichaam dan mag je wel extra lief zijn voor je huid. 
  • Dagelijkse make-up routine - Door een klein beetje make-up te gebruiken heb je niet het gevoel dat je jezelf wegcijfert en besteed je gelijk wat aandacht aan jezelf. Dat hoeft geen volledige full face make-up look te zijn. Een klein beetje mascara, wenkbrauwpoeder en wat concealer na een zware nacht met de kinderen kan wonderen doen.
  • Routine voor het naar bed gaan - Ondanks eventuele nachtvoedingen of een druk avondritueel is het belangrijk je eigen routine voor het naar bed gaan niet te vergeten. Het zijn de simpele dingen zoals tandenpoetsen, je make-up verwijderen of gewoon nog even onder de douche springen en dat laatste beetje serum of body cream aanbrengen wat wonderen kan doen.
Ik merk aan mezelf dat ik echt behoefte heb aan een soort van me-time. Al is het maar 10 minuten op een dag. Als ik dat niet doe kan ik ook op een gegeven moment niet meer goed voor de kinderen zorgen. Ik wil natuurlijk niets liever dan zelf ook lekker in mijn vel zitten zodat mijn kinderen dat ook oppikken. Hopelijk is dit een reminder voor alle moeders die het stukje me-time soms vergeten. Sta jij er wel bij stil dat me-time heel belangrijk is?


Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pixabay.com

0 Comments:

Een reactie posten