donderdag 23 juli 2020

Makkelijke gerechten voor tijdens de kraamweek

Voordat de kraamweek begint zijn er een aantal voorbereidingen die je kunt treffen om deze periode zo relaxt mogelijk door te komen. Het avondeten en vooral ook eten koken is wellicht niet echt iets waar je als kraamvrouw op zit te wachten, laat staan een eventuele partner. De zorg voor een newborn neemt al genoeg tijd op zich. Zo zijn wij met makkelijke gerechten de kraamweek doorgekomen.

Recepten verzamelen
Het is aan te raden om alvast een overzicht te maken van alle gemakkelijke recepten die jullie eventueel lekker vinden om te eten. Zo kan heb je misschien wel aan aantal pasta recepten die je zo in elkaar flanst. Tijdens onze eerste zwangerschap wilde ik graag stamppot eten tijdens de kraamweek en stond biefstuk ook hoog op het lijstje met recepten.

Boodschappen
Van te voren is het verstandig om al boodschappen te doen zodat je voldoende producten in huis hebt. De middag voordat ik ging bevallen hebben wij nog boodschappen gedaan. Ter voorbereiding op een eventuele inleiding die eigenlijk de dag erna zou beginnen. Niet weten dat mevrouw er spontaan uit zou komen. Best goed getimed al zeg ik het zelf. Je kan natuurlijk nooit helemaal weten wanneer het gaat beginnen daarom kan je maar goed voorbereid zijn.

Lijstje met alles wat voorheen niet mocht
Tijdens de zwangerschap mag je natuurlijk een aantal dingen niet eten in verband met infectie/bacterie gevaar. Ik wist daarom wel al wat er allemaal tijdens het boodschappen doen gehaald moest worden. Filet American, Ossenworst, Carpaccio en biefstuk. Dat ging allemaal zo hup in het mandje, lekker hoor. Daarnaast hadden we ook een aantal producten om mijn ijzertekort te beperken.

Grotere hoeveelheden maken
Mocht je wat meer ruimte hebben in de vriezer dan is het aan te raden om grotere hoeveelheden van te voren te maken. Op die manier kan je gemakkelijk iets uit te vriezer halen en hoef je helemaal niet te koken. Dat scheelt enorm veel tijd en je hebt waarschijnlijk je handen al vol of kan je energie beter gebruiken voor andere dingen.

Kraamhulp
Maak gebruik van de bronnen die je hebt. Omdat ik glutenintolerantie heb en daardoor dus glutenvrij moet eten was het tijdens de eerste kraamweek geen optie om de kraamhulp te vragen om voor ons te koken. Dat vond ik te eng. Voor de kraamweek kwam mijn ouders vaak mijn bakjes eten langs en ook mijn schoonouders verzorgde soms het eten. Dit keer hebben we de kraamhulp wel gevraagd om voor ons te koken. Wat een luxe is dat! Zo maakte zij voor ons gebakken aardappelschijfjes, broccoli met kaas saus en slavinken. Gemakkelijk klaar te maken, gezond en oh zo lekker!

Mijn ultieme tip voor tijdens de kraamweek is dat je jezelf als kraamvrouw zoveel mogelijk in de watten moet laten leggen. Je kan ook kraambezoek combineren met het avondeten. Dat hebben wij ook geregeld gedaan. Dan was de kraamhulp weg en kwamen onze ouders met eten langs om de kleine te bewonderen.


Heb jij nog makkelijke gerechten voor tijdens de kraamweek?


Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com

1 Comments:

  1. Handige tips kirsten. Ik had van te voren al wat eten in de vriezer gedaan als er wat over is. Zo had ik een mooi voorraadje om alleen even te kunnen opwarmen.

    BeantwoordenVerwijderen