woensdag 20 januari 2021

3 tips voor een barok stijl in huis


Zodra je een interieur gaat inrichten heb je de keuze uit verschillende stijlen. Er zijn verschillende woonstijlen waar je uit kunt kiezen. Bij ons in huis hebben wij verschillende woonstijlen laten terugkomen. Zo is barok een klassieke stijl die met een aantal elementen voor een chique effect kunnen zorgen. In dit artikel staan 3 tips voor een barok stijl in jouw huis. 
Wat is barok?
De barok is een stijlperiode rond de 17e eeuw en komt oorspronkelijk uit Italië. De stijl is te herkennen aan symmetrische elementen en ronde vormen. Het is vooral klassiek en stijlvol en is veel te zien in oude kastelen en landhuizen. Echter is dat niet meer overal het geval en zie je het steeds vaker terugkomen in het alledaagse interieur. Maar hoe kan je het op een subtiele manier laten terugkomen in jouw huis?

Barok behang op de muur
Door de sierlijke vorm van de stijl barok is het een erg mooie manier om meer structuur te geven aan de muur. Barok behang heb je in verschillende kleuren en stijlen. Het is vooral ook mooi in de vorm van glasvezel behang dan heb je echt een soort structuur op de muur. Je hebt dit behang in andere kleuren voor als je één muur er echt uit wilt laten springen. 

Tip: Je kan er ook voor kiezen om dit behang in het wit te nemen en het dan misschien als je de kleur zat bent het over te schilderen. Zo hoef je niet opnieuw de hele muur een make-over te geven maar kan je de kleur subtiel aanpassen. 

Gebruik accessoires
Barok is een sierlijke stijl die heel mooi terug kan komen in de accessoires die je in het huis hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan mooie foto's lijstjes met sierlijke elementen of een grote spiegel om een statement te maken. Kaarsen en kandelaars zijn ook kenmerkend voor deze interieurstijl en geven je interieur gelijk extra sfeer.

Zoals eerder benoemd is barok behang heel mooi door het sierlijke symmetrische patroon maar dit hoef je niet alleen op de muur te laten terugkomen. Je hebt dit patroon namelijk ook verwerkt op een vloerkleed of kussensloop voor extra detail.

Barok op de meubels
Het mooie aan barok is dat het subtiel kan terugkomen in de meubels. Denk bijvoorbeeld aan mooie bewerkte pootjes van tafeltje of juist een grotere fauteuil, Dit zie je ook steeds vaker terugkomen in de woonkamer, het is handig om een extra stoel te hebben en geeft gelijk een chique uitstraling.

Barok is goed te combineren met een moderne woonstijl of zelfs met de industriële stijl. Als je maar goed kijkt naar de combinaties en hoe je het neer zet in huis. Barok zorgt voor een gezellige en chique sfeer in huis. Deze woonstijl is zeker te overwegen om terug te laten komen in jouw huis.

 Heb jij al een barok stijl in jouw huis?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding van Pexels.com

 

0 Comments:

Een reactie posten