maandag 18 januari 2021

Maak van je serre een speelparadijs voor kinderen

 

serre
Met (kleine) kinderen in huis kan het soms al snel voelen alsof je ruimte tekort komt. Een mega verbouwing kan niet altijd een optie zijn voor jouw leefomgeving en budget. Een serre of tuinkamer kan een uitkomst zijn om meer ruimte te creëren. Op die manier kan je de kinderen alle ruimte bieden die ze nodig hebben. Maak van je serre of tuinkamer een speelparadijs voor kinderen! Hier een aantal voordelen van een serre of tuinkamer. Misschien is het wel een optie voor jouw huis. 

Met kinderen kan de ruimte en dan vooral de woonkamer al snel te klein aanvoelen. Dit kan komen door al het speelgoed dat bezaaid ligt door het hele huis of de box die een plek in de woonkamer opeist. Er zullen genoeg redenen zijn waarom je eigenlijk wel een stukje aan je huis zou willen plakken. Een serre of tuinkamer is dan een fijne optie. 

Wat is het verschil tussen een serre en een tuinkamer?
Met een serre of tuinkamer plak je een stukje extra leefruimte aan je huis vast zonder er een grote verbouwing voor over te hebben. Je hoeft hiervoor dus niet de gevel te doorbreken maar het kan gewoon aan je huis geplakt worden. Het is een overkapping met voor- en zijwanden om het af te sluiten. Soms kan dit geïsoleerd worden maar met verschillende extra opties kan het zonder isolatie ook prima het hele jaar door als leefbare ruimte gebruikt worden. Het grote verschil tussen een serre en een tuinkamer is dat een serre volledig geïsoleerd is en een tuinkamer niet. 

Serre of tuinkamer in alle seizoenen
Een tuinkamer is niet geïsoleerd en een serre wel. Om het leefbaar te maken zou je ervoor kunnen kiezen om extra accessoires te laten plaatsen. Hierbij een rijtje met mogelijkheden voor een serre of tuinkamer:
 Led-spots: geef sfeer aan je tuinkamer. Led-spots zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en aantallen.
 Heaters: Omdat een tuinkamer niet geïsoleerd is kan een heater een uitkomst zijn. Dit zijn warmtebronnen die een aangename temperatuur aan de kamer geven.
 Zonwering: Er bestaat zonwering die onder het dak geplaatst wordt, zowel elektrisch of handmatig. Dit kan behoorlijk schelen qua temperatuur in de zomer.
 Screens: dit is zonwering die aan de zijkant en/of voorkant van de serre of tuinkamer hangt. Voor meer privacy en tegen de zon.

Speelparadijs voor kinderen
Wij merken dat als je kinderen hebt je snel ruimte tekort komt. Onze boefjes rennen de hele dag door de kamer heen en met een hond voelt het al snel vol. Het nieuwe normaal maakt ook dat we meer met elkaar binnen zitten door het coronavirus. Een serre kan dan echt een speelparadijs voor kinderen zijn. Je kan er een aantal speelmatten inleggen, wat klim- en klauterspeelgoed en een grote speelgoedkist. Op die manier kan je er veilig en gecontroleerd de ultieme uitlaatklep van maken.

Onze huisplannen: 
Het huis waar wij op het moment in wonen is een standaard rijtjeshuis waar al het een en ander aan verbouwd is. Onze wensen wat betreft onze huisplannen worden dagelijks besproken. Het is een soort fantaseren over wat er in de toekomst allemaal mogelijk zou zijn. Een serre staat hoog op ons lijstje!

 Zou jij ook een serre of tuinkamer willen?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding is eigendom van Verasol


0 Comments:

Een reactie posten