vrijdag 24 september 2021

Voorkom insecten in je woning met een hor

 

Bij de eerste zonnestralen zet iedereen zijn ramen en deuren wagenwijd open. Hoe fijn die frisse wind door het huis ook is. Zonder horren kan het al snel heel vervelend zijn in huis. Het is namelijk ook erg verleidelijk voor insecten om zo naar binnen te vliegen. Voorkom insecten in je woning door een hor! In dit artikel staan een aantal handige tips voor het kiezen van hor. 

Waarvoor een hor?
Er zijn verschillende soorten horren te krijgen, voor ramen, dakramen, deuren en schuifpuien. Je kan het zo gek niet verzinnen of er is wel een soort hor voor te krijgen. Ramen en deuren kunnen namelijk naar binnen of naar buiten open gaan. Soms heb je openslaande deuren of juist een schuifpui waar je een hor voor wilt. Het is dan belangrijk dat je precies van te voren weet wat voor jou werkt. 

Welk soort hor?
Voorzethor
- dit zijn horren die je op het kozijn plaatst en voor het raam hangt
Plissé hordeur - dit zijn horren die geschikt zijn voor deuren en weinig ruimte innemen
Inzethor - dit zijn horren die in het kozijn vallen en geschikt voor ramen die naar binnen opengaan
Dubbele plissé hordeur - dit zijn horren die geschikt zijn voor openslaande deuren of schuifpuien
Raamrolhor - dit zijn horren die zich oprollen in het koofje boven het kozijn. Ideaal voor ramen die naar buiten opengaan. 

Waar hebben wij overal horren geplaatst?
In het begin toen wij dit huis kochten hadden wij alleen maar horren op de slaapkamer. Inmiddels zijn er wel een aantal ramen en deuren bijgekomen. Zo hebben wij zelf een klein hor geplaatst bij de wc, dit is een hor met een magneet systeem. Al onze ramen zijn voorzien van horren zoals inzethorren als voorzethorren.

Voor de voor- en achterdeur zou ik heel graag plissé hordeuren plaatsen omdat ik toch merk dat er snel muggen en vliegen naar binnen vliegen. In de zomer waait het heerlijk door als ik alle deuren en ramen tegen elkaar open kan zetten maar het is niet prettig om dan 's nachts op muggenjacht te moeten. Binnenkort krijgen wij bezoek van iemand die komt kijken naar de mogelijkheden voor het plaatsen van plissé hordeuren.

Horren op maat
Het fijnste is als een hor precies op maat gemaakt is. Hierdoor past elk hor voor de specifieke plek en sluit hij goed af. Voorkom insecten in je woning met een hor en geniet van frisse lucht in huis!

Voorkom jij ook insecten in je woning door horren in huis?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten