woensdag 22 september 2021

Plastische chirurgie, meer dan zomaar een ingreep!

 

Schoonheid, er bestaat tegenwoordig een ideaalbeeld van hoe iemand eruit dient te zien. Op plastische chirurgie en medische ingrepen ligt nog vaak een taboe. Echter is het meer dan zomaar een ingreep. Voor sommige mensen kan het hun leven positief veranderen. 

Waarvoor plastische chirurgie inzetten?
Tegenwoordig vinden steeds meer mensen hun weg naar de plastische chirurgie. Is het niet via de huisarts dan kan je altijd zelf naar een kliniek gaan. Een medische ingreep kan veel betekenen voor iemand. Onzekerheid speelt een grote rol op dit gebied. Daarnaast is het ook soms omdat het ongemakken, pijn of irritatie weg kan nemen. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ooglidcorrectie. Dit kan soms een cosmetische behandeling zijn omdat iemand zijn/haar oogleden niet mooi vindt maar, soms is het ook gewoon omdat het praktisch gezien soms beter is als zo'n ingreep gedaan wordt. Oogleden kunnen bijvoorbeeld het gezichtsvermogen sterk verminderen als deze hangen. 

Andere vormen van plastische chirurgie die steeds meer gedaan worden zijn figuurcorrectie, borst implantaten, littekens laseren, schaamlipcorrectie tot eventueel tattoo laseren. Er is zoveel mogelijk dat je het bijna niet kan bedenken. Het is een belangrijk deel van de specialistische zorg waar veel mensen geen weet van hebben.

Hoe kies je een kliniek?
Medische ingrepen kunnen zowel bij sommige huisartsen uitgevoerd worden als bij een kliniek. Soms kan de huisarts een doorverwijzing maken naar een dermatoloog of een plastisch chirurg om een ingreep te doen. Het is ook niet altijd nodig om met een verwijzing naar de kliniek te gaan. Het kan ook geheel op eigen initiatief. 

Vergoeding
Behandelingen binnen de plastische chirurgie kunnen soms binnen de vergoedingen van de zorgverzekering vallen. Het ligt er maar net aan wat de insteek van een behandeling is en hoe je bent verzekerd. Het is absoluut de moeite waard om contact op te nemen met jouw zorgverzekering om te informeren wat er binnen jouw verzekeringspakket valt. Een ingreep waarbij het medische noodzaak is i.v.m. psychisch leiden kan soms nog wel eens vergoed worden. 

Het jezelf gunnen
Zomaar iets aan jezelf verbouwen moet je helemaal zelf weten. Je moet het jezelf gunnen en goed naar je eigen gevoel luisteren. Indien een medische ingreep bij de plastische chirurg iets is wat jij heel graag zou willen dat is het zeker het overwegen waard. Laat je echter wel goed informeren. Bij twijfel kan je altijd meerdere locaties, instellingen of de huisarts raadplegen voor advies.

Overweeg jij wel eens een ingreep met plastische chirurgie?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten