donderdag 16 september 2021

Welk drankje doet jou aan de zomer denken?

De zomer! Van heel veel mensen is het met afstand het meest favoriete seizoen. Misschien is dat wel omdat we in de zomer meestal op vakantie gaan, nieuwe plekken ontdekken of gewoon even helemaal tot rust komen. Maar ook het feit dat de zon vaak schijnt, de temperatuur regelmatig stijgt en we een stuk meer buiten de deur zijn dan in de winter het geval is, zal vast en zeker een rol hierin spelen. Voor veel mensen geldt dat zij zich een groot deel van het jaar op de zomer verheugen, en vervolgens de maanden na de zomer graag nog even proberen na te genieten ervan. Met welk drankje in de hand lukt jou dat het best?

Wat betekent de zomer voor jou?
Niet iedereen beleeft de zomer op dezelfde manier, en alleen al om die reden heeft niet iedereen hetzelfde drankje in gedachten als het gaat om het nagenieten ervan. Opvallend is dat veel mensen vooral terugdenken aan de zomer als zij een drankje drinken waar zij tijdens de zomer fijne herinneringen bij hebben opgebouwd.


Heb je je zomervakantie in een zonnig land doorgebracht, en werd het hier al snel een traditie om ’s avonds op een terras een fijne witte wijn te drinken? Dan is de kans bijzonder groot dat dit voor jou een typisch zomerdrankje is geworden. Misschien schenk je ook thuis, ook als het al lang geen zomer meer is, nog wel regelmatig in de avonduren een witte wijn in om aan deze fijne momenten terug te denken. Je kunt ook de wijn kopen die je op vakantie zo graag dronk. Natuurlijk smaakt deze net een beetje anders dan op dat warme terras in het zonnige land. Je smaak is thuis, onder hele andere omstandigheden, nu eenmaal een beetje anders dan op vakantie. De geuren om je heen zijn anders, de setting is anders, en dit heeft allemaal zo zijn invloeden op hoe smaken overkomen. Maar de herinnering, die blijft, en daar even aan terugdenken met een fijn glas wijn is en blijft heerlijk.


Een drankje uit traditie
Ook als je niet op vakantie bent geweest zijn er waarschijnlijk wel drankjes die voor jou typisch zomers zijn. Vaak hangen ook deze weer samen met bepaalde tradities of herinneringen. Misschien heb je tijdens een BBQ op je eigen terras wel een fantastische rode wijn ontdekt, die je vervolgens ook de rest van het jaar graag met je vlees blijft combineren. Of je bewaart hem exclusief voor bij de BBQ, dat kan ook, juist om er een echt zomers drankje van te maken.


Wat jouw zomerse drankje ook is, wat je vaak zal merken is dat dit vaak vooral wordt bepaald door je eigen herinneringen. De zomer in een drankje, dat is vooral terugdenken aan prachtige, zomerse momenten. 

Wat is jouw lievelingsdrankje?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten