donderdag 9 september 2021

Investeren in je huis? Kies voor duurzame gevelbekleding!

 

Als huiseigenaar is het belangrijk om te investeren in je huis. De huizenmarkt staat momenteel op zijn kop en veel mensen klussen wat af. Dit alles om goed voor hun huis te zorgen en te onderhouden. Tegenwoordig is het belangrijk om te investeren in je huis omdat dit later echt naar je toekomt. Als het aankomt op gevelbekleding dan kan je het beste kiezen voor duurzame gevelbekleding. In dit artikel deel ik een aantal tips op dat gebied. Welke gevelbekleding is nou goed voor je huis en je portemonnee?

Kies voor duurzaamheid
Voor de buitenkant van een huis is het belangrijk om te kiezen voor duurzaam materiaal. Wat houdt duurzaamheid in? 'Iets dat gemaakt is om lang mee te gaan, dat lange tijd kan worden toegepast of gebruikt. Wanneer men het over duurzame producten heeft, bedoelt men meestal producten van goede kwaliteit, die stevig zijn en niet gevoelig zijn voor schade'. Bij gevelbekleding is het daarom belangrijk om te kijken naar het soort materiaal. 

Kwaliteit en soorten
Gevelbekleding is in veel verschillende soorten materiaal te krijgen. Denk hierbij aan metaal, hout, steen en kunststof. Naast de verschillende soorten materiaal zijn er ook nog verschillende uitvoeringen en kleuren te krijgen. Zo is elke gevel naar wens te bekleden. 

De kwaliteit van gevelbekleding is niet geheel onbelangrijk. Het dient weer en wind te doorstaan. Krijgt wel wat zon en uv-straling over zich heen en daardoor kan materiaal al snel verweren. De kunststof gevelbekleding van Plastica is bijzonder duurzaam, onderhoudsarm en kleurvast. 

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar houten gevelbekleding. Deze soort gevelbekleding straalt veel warmte uit en is qua kwaliteit beter dan gewoon hout. Door het hout te verduurzamen, is de houten gevelbekleding nog beter bestand tegen de wisselende invloed van vocht en droogte en krijgt het een langere levensduur. Ooit zou ik het wel mooi vinden om ons huis te voorzien van houten gevelbekleding. Op die manier krijgt het huis een hele ander uiterlijk.

Zelf verbouwen of uitbesteden
Een verbouwing kost veel tijd en ook veel geld. Het ligt er maar net aan of je zelf handig bent of dat je zo'n verbouwing juist gaat uitbesteden. Er zijn wel een aantal tips waar rekening mee gehouden dient te worden bij het aanpakken van de gevel. Let erop dat je veilig te werk gaat. Het hebben van veilige ladders of een steiger zijn een must-have. Daarnaast is gevelisolatie ook belangrijk om aan te brengen. Lees je van te voren goed in voordat je aan zo'n klus begint. Bij twijfel is het beter om het uit te besteden en specialisten de klus te laten klaren. 

Voordelen van gevelbekleding

▪ Duurzaam, gevelbekleding gaat lang mee

▪ Mooie luxe uitstraling

▪ Betere isolatie voor je huis

▪ Onderhoudsvriendelijk

▪ Waardevermeerdering van je huis

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het misschien in eerste instantie wel een uitgave kan zijn waar je tegenaan kan lopen. Maar uiteindelijk is het de investering helemaal waard!


Heb jij je wel eens verdiept in de mogelijkheden betreft gevelbekleding?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten