woensdag 8 september 2021

Review: Nailner active cover kalknagelbehandeling en nagellak in 1

 


Kalknagels is een veel voorkomend probleem. Je loopt het gemakkelijk op tijdens het sporten, in het zwembad of bij de sauna. Er vanaf komen is echter een lastigere klus. Nailner heeft daar wat op gevonden namelijk de Nailner active cover kalknagelbehandeling en nagellak in 1. In deze review vertel ik je alles over deze behandeling en wat ik vind van het gebruik ervan. Lees je mee?

Helaas heb ik sinds een aantal jaar ook last van kalknagels. Het begon met 1 nagel. Deze heb ik weken lang goed verzorgt en het lukte me om een nieuwe gezonde nagel terug te laten groeien. Echter sprong de schimmel over naar twee andere nagels. Sindsdien ben ik nog steeds zoekende naar het wondermiddel wat mij van mijn kalknagels af gaat helpen. Voorheen droeg ik altijd nagellak op mijn teennagels, echter sinds de kalknagels doe ik dat niet meer. Ik ben namelijk veel te bang dat ik met de nagellak mijn gezonde nagels infecteer. Met de Nailner active cover is nagellak gebruiken volkomen veilig. 

Nailner active cover kalknagelbehandeling en nagellak in 1
Deze nagellak is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. De doosjes bevatten de behandeling voor de aangetaste kalknagel en daarnaast een ademende nagellak voor de gezonde nagels. De verkrijgbare kleuren zijn Natural nude en Coral red. 

Zelf hou ik heel erg van rode nagellak op mijn teennagels. Voor mensen die graag voor een neutrale look gaan is Natural nude ook een prima optie. De inhoud van de nagellak is 30ml en zou voldoende zijn voor circa 540 behandelingen.

Verpakking
De verpakking is praktisch. Het is natuurlijk een medisch product samengevoegd met een stukje cosmetica. In de verpakking zit een potje nagellak van 30ml met de active cover behandeling. Daarnaast zit er een kleiner potje nagellak van 8 ml voor de gezonde nagels. Dit betekend dus ook dat er meer nagellak voor de kalknagels inzit dan voor de gezonde nagels. Ervan uitgaande dat de gezonde nagels minder vaak gelakt dienen te worden. 


Op de achterkant van de verpakking staat duidelijk de gebruiksaanwijzing vermeldt. De behandeling van kalknagels bestaat uit 3 stappen. De eerste stap is het aanbrengen van de active cover nagellak. Deze bedekt de aangedane nagel en laat een egale kleur achter. De nailner active cover blijft 24h actief op de nagel. Deze dient er na 24h afgehaald te worden met een beetje lauw warm water. Daarna kan deze stap voor de kalknagels herhaald worden. Op die manier gaat de schimmel na lang volhouden dood en kan er de aankomende maanden een gezonde nagellak terug groeien. 

Nagellak in gebruik
Beide kleuren hebben een prima potje. Het design van het potje nagellak is simpel, ligt prima in de hand en het kwastje is dun. De nagellak zelf is ook best wel dun waardoor je wel wat sneller moet afstrijken om druipers te voorkomen. Je kan ook net iets meer nagellak op het kwastje nemen om de nagellak in 1 laag wat dikker aan te brengen. Dit is een kwestie van kijken welke techniek je het fijnst in gebruik vindt. Mijn kalknagels gedurende de behandeling
Zoals je op de foto kunt zien zijn mijn twee kleinste tenen aangetast door de schimmel. Dit maakt dat het nagelbed dikker en hoger wordt. De nagel krijgt een gele kleur en begint langzaam af te brokkelen. Dit is een typisch beeld wat een kalknagel laat zien. 

Nailner active cover op mijn aangetaste nagels
Zoals je op de foto kunt zien heb ik de Nailner active cover op mijn aangetaste kalknagels aangebracht. Het nagelbed is niet zo egaal als mijn gezonde nagels waardoor je altijd wel een beetje zult kunnen zien dat het om een kalknagel gaat. Het resultaat is echter wel erg mooi. De nagellak zorgt ervoor dat mijn kalknagels niet meer te zien zijn. 


Op mijn andere voet heb ik ook een kalknagel zitten. Mijn kleine teen is hier helaas ook aangetast door de schimmel. Voor de foto heb ik hier de kleur Natural nude aangebracht. Doordat het een lichtere kleur is dekt hij in 1 dun laagje iets minder goed. Een dikkere laag of twee laagjes is dan wel gewenst. Voor een neutrale uitstraling is dit wel een erg mooie kleur. Mijn nagels zien er een stuk meer verzorgd uit dan zonder nagellak. 

Op deze foto zie je beide kleuren op mijn teennagels. Links draag ik Natural nude en op rechts draag ik Coral red. Mijn voorkeur gaat wel uit naar Coral red omdat ik gewoon van rode nagellak houd. Dit is voor de zomer ook een erg mooie kleur. Wellicht dat ik het af ga wisselen met Natural nude want een lichte kleur nagellak is ook erg mooi en verzorgd. 

De nagellak eraf halen en behandeling herhalen
Om de nagellak te verwijderen adviseren ze om dit onder de douche te doen. Het warme water maakt dit een stuk gemakkelijker. Onder de douche kan je de nagellak van boven naar beneden afrollen. Werkt dit ook echt zo gemakkelijk als omschreven?

Ja! Onder de warme douche komt de active cover gemakkelijk van de nagel af. Het is aan te raden om de nagellak ook in de douche te bewaren zodat je na het douchen gelijk een nieuw laagje kan aanbrengen. Bij het behandelen van kalknagels is het namelijk erg belangrijk dat je elke dag opnieuw de nagellak aanbrengt om er zo voor te zorgen dat de schimmel ook echt weggaat.

Is deze behandeling voor kalknagels aan te raden?
Ik ben erg tevreden over deze behandeling voor kalknagels. Ik kan weer genieten van nagellak en tegelijkertijd mijn nagels behandelen. Voorheen was ik namelijk altijd bang dat ik mijn gezonde nagels zou besmetten als ik dezelfde nagellak zou gebruiken. Daar hoef ik met deze behandeling niet meer bang voor te zijn door de twee verschillende potjes nagellak die erbij zitten.

Zou jij deze kalknagelbehandeling ook willen proberen als je last hebt van kalknagels?

Product ter review ontvangen.

0 Comments:

Een reactie posten