vrijdag 30 juli 2021

De perfecte werkplek

 
Thuiswerken is steeds meer een echt ding. Waarbij er vroeger zelden thuisgewerkt werd is dat inmiddels door corona wel anders. Veel mensen vinden het een stuk fijner. Het heeft veel voordelen helemaal als je een gezin hebt. Het schelt je soms gewoon behoorlijk wat reistijd. Het is bij thuiswerken wel fijn als je de perfecte werkplek voor jezelf creëert. Ik maakte een lijstje met punten die voor mij de perfecte werkplek creëren. Lees je mee? 

Door mijn beroep werk ik veelal op locatie maar door omstandigheden, (lees: kinderen die wel eens ziek zijn) kan het wel eens voorkomen dat ik thuiswerk. Ik heb dus wel al ervaren dat het best moeilijk kan zijn om de perfecte werkplek te hebben. Soms mis je gewoon wat spullen die je op werk wel hebt. Zelf kan ik daar niet zo goed tegen, alles moet perfect zijn. Binnen handbereik liggen en vooral handig/ functioneel zijn.

Werkplek kiezen
Het is allereerst belangrijk dat je een fijne werkplek kiest. Het ligt er natuurlijk aan wat voor ruimtes je thuis ter beschikking hebt. Niet iedereen heeft een aparte ruimte over om daar een werkplek van te maken. Indien je dat niet hebt en gebonden bent aan de keukentafel ga dan na hoe vaak je thuiswerkt. Bij structureel thuiswerken is het wel aan te raden om dan je werkplek wel functioneel in te richten. 

Bureau en kabels
Bij het bureau of de keukentafel zijn er als je veel met de computer werkt wel een aantal kabels die je zal willen wegwerken. Dit om het allemaal netjes eruit te laten zien. Troep op of onder je bureau kan voor afleiding en onrust zorgen. Zorg er dan voor je dat je bureau/keukentafel beschikt over een draadgoot. Hiermee kan je onder de tafel de kabels wegwerken en liggen ze niet op de grond. 

Juiste hoogte
Naast een geordend bureau is het ook van belang dat je op de juiste hoogte werkt. Zorg er dan ook voor dat je een bureaustoel hebt die je kan verstellen of dat de tafel al is aangepast aan jouw werkhoogte. Het kan al een heel verschil maken als je een stoel kan verstellen of gebruik kan maken van armleuningen ter ondersteuning. Zo voorkom je RSI klachten.

Verhoging scherm of laptop
Meestal staat het scherm van de computer of de laptop in zijn geheel te laag. Hierdoor kijk je de hele tijd naar beneden en dat kan ook voor RSI of nekklachten zorgen. Er zijn speciale verhogingen waar je een scherm op kan zetten of laptophouders. Dit soort accessoires zijn erg belangrijk tijdens het werken. Soms denkt men dat het geld verspilling is maar als je structureel thuis werkt dan zijn dit soort accessoires geen overbodige luxe. 

De perfecte werkplek voor mij
Mijn werkplek heeft een laptophouder. Een bureau op de juiste hoogte en daarbij een verstelbare bureaustoel. Het liefst heeft mijn bureaustoel ook nog armleuningen en een spina-bac rugkussen. Het liefst heb ik zo minmogelijk afleiding op het bureau en zijn de kabels allemaal weggewerkt in een kabelgoot. Als het bureau netjes en opgeruimd is dan werk ik het prettigste vanuit huis!

Hoe ziet jouw perfecte werkplek eruit?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten