dinsdag 27 juli 2021

Wasbare luiers, wat zijn de voordelen op een rij?

 

Wasbare luiers
Met twee kinderen in de luiers lopen de kosten behoorlijk op. Tegenwoordig gebruiken steeds meer gezinnen wasbare luiers. Wat zijn de voordelen op een rij? Zijn wasbare luiers nou echt zo voordelig? Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet je over nadenken als je de overstap maakt naar wasbare luiers? Ik zocht het voor je uit.

Wegwerpluiers
Toen onze kinderen geboren werden ging er een wereld voor mij open. Zo had ik nog nooit van wasbare luiers gehoord. Wij gebruiken dan al een aantal maanden wegwerpluiers omdat ik niet beter wist. Inmiddels zijn er verschillende opties waar je voor kunt kiezen. Wegwerpluiers lijkt heel gemakkelijk maar wat zijn de voordelen nou eigenlijk van wasbare luiers?

Voordelen wasbare luiers
Er zijn een aantal voordelen aan wasbare luiers die zeker de moeite waard zijn. Zo zijn ze gemiddeld een stuk goedkoper dan wegwerpluiers. De éénmalige aanschaf kosten zijn wel wat hoger maar omdat je ze telkens weer kan hergebruiken ben je op den duur voordeliger uit. 

Beter voor het milieu, minder afvalkosten. Dat zijn voordelen die uiteraard ook niet geheel onbelangrijk zijn. Daarnaast moet je wel rekening houden met wat meer stroomverbruik door de extra wasjes die je moet draaien met wasbare luiers.

De wasbare luiers zijn huidvriendelijker door het materiaal wat ervoor gebruikt wordt. Het is natuurlijker dan het plastic wat verwerkt zit in wegwerpluiers. Daarnaast zijn ze flexibeler in gebruik omdat je ze kan aanpassen aan de behoeften van je kindje. Heeft je kindje een voorkeushouding wat betreft slapen? Slaapt je kindje liever op zijn/haar buik dan kan je de luier daarop aanpassen om lekken te voorkomen. 

Proefpakket wasbare luiers
Zelf zou ik de overstap naar wasbare luiers wel willen maken maar gelijk een heel pakket aanschaffen zou mij dan weer tegenhouden. Gelukkig hebben ze daar wat op gevonden. Billenboetiek biedt namelijk een wasbare luiers proefpakket aan. Op die manier kunnen jij en je kindje kennismaken met de wasbare luiers zonder dat je ergens aan vast zit. Je kan vergelijken, kijken wat werkt en of het iets is voor op langer termijn. 

Wat ook nog een fijn voordeel is. Als je meerdere kindjes in de luiers hebt dan is het voordeliger om voor wasbare luiers te gaan. Deze zijn dan namelijk bij jongere kindjes gemakkelijk her te gebruiken. Dat scheelt nogmaals in de aanschafkosten!

Gebruik jij al wasbare luiers?
Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten