woensdag 10 augustus 2022

Je eigen droomkeuken ontwerpen


Je eigen droomkeuken ontwerpen. Dat staat echt nog op het lijstje van aanpassingen die ik graag aan ons huis zou willen doen. Toen wij ons eerste huis kochten zat er al een keuken in. Niet geheel onze stijl maar met een paar kleine aanpassingen was het prima te doen. Toch droom ik er nog steeds van om mijn eigen droomkeuken te ontwerpen. In dit artikel neem ik je mee hoe ik dat aan zou pakken. Lees je mee?

Moodboard maken
De eerste stap voordat je een winkel gaat bezoeken is het maken van een moodboard. Als je een keuken samen met je partner gaat ontwerpen kunnen de stijlen nog wel eens uit een lopen. Een moodboard kan inzicht geven in de stijl die je zou willen, welke materialen je wilt gebruiken, welke kleuren en wat er precies allemaal qua apparatuur in de keuken gewenst is. 

Keukenwinkels bezoeken
Zodra je moodboard klaar is en je hebt met elkaar gekeken welke stijlen overeen komen dan kunnen de uitstapjes naar keukenwinkels beginnen. Het bezoeken van keukenwinkels kan soms wel een beetje overweldigend zijn. Waar moet je beginnen? Komen jullie er samen niet uit? Neem dan je moodboard mee en plan een consult in met een verkoper in de winkel. 

Consult in de keukenwinkel
Tijdens een 'verkoop consult' kan je het moodboard wat je gemaakt hebt laten zien. Zo heeft de specialist gelijk een goed beeld van jullie stijlen en kan eventueel het ontwerpen van een design keuken beginnen. Bedenk wel dat het verstandig is om van te voren alle beschikbare maten van de keuken op te schrijven. Dit kan namelijk dan in een digitaal programma gezet worden zodat er een 3D ontwerp gemaakt kan worden van jullie droomkeuken.

Ruimte besparende opties
In onze droomkeuken staat een keukeneiland met verschillende apparaten zoals een warmhoudlade, quooker en grote oven met magnetron functie. Gezien niet iedere keuken even veel ruimte heeft is het wel verstandig om rekening te houden met ruimte besparende opties. Een SieMatic keuken staat bekend om zijn kastensysteem, het MultiMatic systeem waar tot wel 30% op kastruime bespaard kan worden.

Kastenruimte is in ons gezin van vier wel echt een musthave. Er dient ruimte te zijn voor de voorraad boodschappen, broodtrommels en andere losse keukenapparatuur zoals de blender, staafmixer en broodbakmachine. Een keuken van SieMatic zou dus zeker passend zijn in onze droomkeuken.

Heb jij zelf al je droomkeuken ontworpen?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com
 

0 Comments:

Een reactie posten