dinsdag 9 augustus 2022

Zomervakantie tip: dagje weg met de motor

 

Voor de zomervakantie heb je wellicht al volop gezocht naar zomervakantie tips. Wat is leuk om te doen en wat is wellicht iets wat je graag nog van je bucketlist wilt afstrepen? Maak je zomervakantie compleet met deze tip: Een dagje weg met de motor of scooter. In dit artikel lees je de ultieme tips voor een dagje weg op de motor of scooter in zowel eigen- als in het buitenland. Wat moet je allemaal weten over een dagje weg met de motor?

Route planning

Voordat je dagje weg op de motor van start kan gaan is het wel belangrijk om een route planning te maken. Waar ga je heen? Welke bijzondere plekken mag je niet missen en hoe lang moet de reis duren. Stippel je route uit door na te gaan waar je kan stoppen als je moet plassen, iets wilt eten of als je een bezienswaardigheid wil bezoeken. Een voorbereid mens telt voor twee zeggen ze altijd. 

Kleding voor op de motor

Het ligt eraan naar welk land je gaat. Blijf je in eigen land of ga je een zonnige trip in het buitenland tegemoet. Passende en beschermende motorkleding is belangrijk. Het is belangrijk dat je jezelf beschermd tegen weersomstandigheden maar ook voor mogelijke ongelukken die zich voor kunnen doen. Ga dus niet onvoorbereid op een motor of scooter rijden.

Mocht je geen idee hebben wat je allemaal aan kunt trekken bij het bereiden van de motor dan is het verstandig om je in te lezen. Er zijn belangrijke items die niet te missen zijn zoals een helm, een beschermende motorjas, handschoenen, beschermende motorbroek en motorlaarzen

Voor op de scooter is eigenlijk een helm het meest belangrijke maar je dient je natuurlijk wel goed op verschillende weersomstandigheden te kleden. Is het heel warm? Trek dan iets luchtigs aan, het is ook belangrijk om je goed tegen de zon te beschermen. 

Musthaves voor onderweg

Een goed gevulde rugtas kan van pas komen tijdens zo'n dagje toeren. Echte musthaves voor onderweg zijn voldoende eten en drinken, handdoek om je op te frissen. Kom je langs mooie plekken zoals het strand of uitgaansgelegenheden? Vergeet dan niet om je fashion items mee te nemen! Een zonnebril, bikini of badpak, strandlaken, strandkleding en de nodige zonbescherming zijn onmisbaar voor een dagje strand. Ook als je na een mooie tocht wil genieten van een drankje op het terras is het wel zo fijn als je casual kleding mee hebt om niet in je motorpak of beschermende kleding te zitten.

Onvergetelijke momenten vastleggen

Herinneringen zijn ontzettend kostbaar en daarom is het belangrijk om zo'n onvergetelijk moment vast te leggen. Hoe doe je dat precies? Laat iemand anders een foto maken van de tour op de motor. Zelf vind ik foto's zoals bovenstaande foto heel gaaf, op de scooter van achter. Dit kan je natuurlijk ook mooi doen bij zonsondergang op het strand of door de bossen met mooie natuur op de achtergrond.

Verzekerd de weg op

Een belangrijke tip nog om niet te vergeten is dat je verzekerd de weg op dient te gaan. Zorg voor een goede reisverzekering dan al niet een schadeverzekering voor de motor of scooter die je leent voor je dagje weg. Mocht er toch schade ontstaan of een ongeval gebeuren dan kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Informeer van te voren wat passend is voor jouw situatie. Daarnaast is het aan te raden om foto's te maken van je geleende motor/scooter zodat je altijd kan bewijzen hoe het voertuig eruit zag bij het uitlenen.

Maak er een onvergetelijk dagje weg met de motor van tijdens de zomervakantie! 

Heb jij al eens een dagje weg met de motor gemaakt?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten