vrijdag 27 mei 2022

Hoe vind je jouw perfecte parfum?


Parfum is een erg persoonlijke keuze wat betreft geuren. Een parfum uitkiezen is dan ook nog niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Soms kom je iemand tegen waarvan je denkt 'oh wat ruik jij lekker!' bij het uitproberen van dezelfde geur in de winkel kan je soms teleurgesteld thuiskomen omdat de geur niet goed tot uiting komt op jouw huid. Hoe vind je jouw perfecte parfum en mijn favoriete parfum deel ik in dit artikel. Lees je mee?

Parfum uitproberen

De eerste tip die ik graag met je deel is dat een parfum het beste tot leven komt op de huid. Het is dan ook af te raden om geuren vanuit de flacon te ruiken omdat deze geuren sterk kunnen overkomen. Daarbij overheerst voornamelijk alcohol. Ze zeggen dat de geur pas echt tot leven komt op de huid en dat kan bij iedereen verschillend zijn. Het is dan ook het beste om de geur uit te proberen op een stukje van de huid.

Verschillende parfum testen

Als je in de winkel staat en je wilt verschillende parfum testen, is het aan te raden om de selectie bij 3 geuren te houden. Bij meer dan 3 verschillende soorten parfum kan je reukzintuig namelijk in de war raken. Daardoor kan je geuren niet meer uit elkaar halen. 

Soms weet je gewoon even niet meer wat je precies ruikt. Mocht je het reukzintuig willen neutraliseren dan staat er in de winkel meestal een glas met koffiebonen. Even ruiken aan de koffiebonen en je kan weer verschillende parfum en geuren van elkaar onderscheiden. Dat betekent echter niet dat je met deze tip meer dan 3 verschillende geuren kan vergelijken met een betrouwbaar oordeel. Mocht je twijfelen over de geur kom dan gewoon op een ander moment weer terug om te testen.

Hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte parfum?

Als je hulp nodig hebt bij het vinden van jouw perfecte parfum is het aan te raden om een bezoek te brengen aan een parfumerie. Door uit te leggen wat voor soort parfum je zoekt of wat voor kenmerken jij belangrijk vindt kan de verkoopmedewerkster precies onderscheid maken tussen verschillende parfum.

Heb je iets gevonden wat bij je past maar weet je het nog niet zeker?

Voordat je een duur exemplaar van de gekozen parfum aanschaft zou je eventueel ervoor kunnen kiezen om te gaan voor een monster. Op die manier heb je een kleinere hoeveelheid van de parfum bij je en kan je deze een aantal dagen proberen. Een monster is soms standaard verkrijgbaar als zijnde tester maar je zou ook een reisflacon kunnen aanschaffen in de parfumerie en deze laten vullen met de parfum die je wilt proberen. Op die manier heb je iets langer de tijd om te wennen aan je nieuwe parfum.

Mijn favoriete parfum: Lancôme - La Vie Est Belle

Al jaren heb ik een favoriet die ik dagelijks gebruik dat is namelijk Lancôme - La Vie est Belle. Inmiddels heeft deze geur zich al meerdere keren ontwikkeld en zijn er verschillende varianten van. De originele La Vie Est Belle eau de parfum is mijn favoriet. Het parfum is ook verkrijgbaar in eau de toilette. 

'Lancôme La Vie est Belle Eau de Parfum is een zoektocht naar geluk. Dit parfum maakt uw leven nóg mooier.'

Geurnoot: Bloemig, Oriëntaal
Topnoot: Peer
Hartnoot: Jasmijn, Iris
Basisnoot: Patchouli, Vanille, Tonka Boon

Dit parfum heb ik al meerdere keren aangeschaft en ben er nog steeds helemaal gek op. Lancôme - La Vie est Belle is dan ook mijn perfecte parfum. Mocht je een parfum willen aanschaffen maar nog even twijfelen? Hou dan ook vooral de aanbiedingen in de gaten. Het kan soms zijn dat het behoorlijk scheelt in aanschaf tijdens feestdagen zoals Kerst of Moederdag. Daarnaast zijn er soms ook leuke geschenkboxen verkrijgbaar met bijpassende body lotion. Het ultieme cadeau om te geven of te krijgen.


Welk parfum is jouw perfecte parfum?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com
0 Comments:

Een reactie posten