donderdag 3 februari 2022

Bespaartips voor hoge kostenposten. Zo hou je wat over voor jezelf.Maak jij je ook wel eens zorgen om alle hoge kostenposten die bij een gezin komen kijken? Sinds wij een gezin van vier zijn blijven de kosten maar stijgen. Kosten voor het huis, het huishouden, voor de kinderen en voor ons zelf. Het blijft zich maar opstapelen. Soms wil je ook wel eens wat voor jezelf kopen. Ik maak bewust een aantal keuzes om te besparen zodat er geld over blijft voor mezelf. Dit zijn bespaartips voor hoge kostenposten. Zo hou je wat over voor jezelf. 

Hoge kostenposten

In elk huishouden kom je hoge kostenposten tegen. Zo zijn wij als gezin veel geld kwijt aan de verzorging van de kinderen. Denk daarbij aan kleding, verschoning, luiers, eten etc. Daarnaast vraagt een huishouden ook de nodige hoge kostenposten. Daarbij is de energierekening momenteel onze grootste zorg. De energieprijzen stijgen momenteel extreem snel. Er zijn veel verschillende vaste lasten en daarbij ook variabele lasten die hoog op kunnen lopen. Waar kan je snel op besparen?

Sim Only

De kosten voor het bezit van een telefoon is momenteel torenhoog. Denk daarbij aan de aanschaf van een duur toestel of er ook nog een unlimited abonnement bij. Daardoor kunnen de maandelijkse kosten erg hoog zijn. Helemaal als er meerdere abonnementen of telefoons in huis zijn. Sim Only kan dan een uitkomst zijn om de kosten zo laag mogelijk te houden. Als je niet het nieuwste toestel wil en ook niet veel geeft om de grote van je telefoonbundel dan kan Sim Only echt wat voor jou zijn. Daardoor blijven de kosten laag en kan je gericht kijken naar de bundel die je nodig hebt. Daar bespaar je zeker op! 

Energiekosten

Doordat de energiekosten momenteel enorm stijgen is dit absoluut een kostenpost waarop bespaard kan worden. Dit kan door eventueel in je huis te investeren doormiddel van zonnepanelen of juist door gericht te kijken naar wat je verbruikt in huis. Zo zou je de verwarming iets lager kunnen zetten en een trui aan kunnen doen. Iets korter douchen en gericht kijken naar je verbruik in huis. Een slimme meter kan je ook meer informatie geven over wat je gemiddeld maandelijks verbruikt. 

Boodschappen

Wekelijks of misschien zelfs dagelijks worden er boodschappen gedaan in huis. Soms kunnen de kosten hiervan behoorlijk oplopen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het tijdstip van inkopen kan bijvoorbeeld erg van invloed zijn op wat je koopt. Mocht je honger hebben of zin in lekkere dingen dan kan het zijn dat je meer koopt dan nodig is. Daarnaast kan het soms geld en tijd schelen als je boodschappen online besteld. Op die manier heb je overzichtelijk een digitaal boodschappenlijstje en kan je zien wat je allemaal nodig hebt. Misschien is het een idee om te werken met weekmenu's en gericht te kijken in de voorraadkast. Deze hebben wij onlangs uitgezocht en toen kwam ik veel producten tegen die al over datum waren. Ontzettend zonde en daar hadden wij juist geld op kunnen besparen.

Kosten voor de kinderen

Dat kinderen 'duur' kunnen zijn dat weet menig gezin. Echter kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Sinds dat de kindjes geboren zijn heb ik iets met tweedehands items. Zo vind ik het ontzettend leuk om via marktplaats een zak met tweedehands kleding te scoren. De kindjes lopen er altijd prima bij, de kleding kan nog een ronde mee en het is beter voor milieu en mijn portemonnee. Met kleine kinderen is deze tip echt het proberen waard want het kan je veel geld besparen. Of ik dit nog ga doen als de kinderen wat groter zijn dat weet ik niet maar voor nu is het echt een uitkomst. 

Extra verdiensten

Mocht je graag iets extra's voor jezelf willen dan kan je denken aan extra verdiensten. Wat wij momenteel hebben is een sportprogramma waarbij je waardebonnen kan verdienen voor de beweging die je dagelijks hebt. Extra verdiensten kunnen ook zijn door tweedehands spullen een nieuw leven te geven. Tegenwoordig zie je dat veel bij verschillende apps en dat kan soms een hoop geld schelen. Ligt er nog iets in de kast wat je niet gebruikt? Dan zou je het kunnen verkopen. Daar kan je nog eens op besparen. 

Bespaartips voor hoge kostenposten

Hopelijk heb je wat aan de verschillende bespaartips voor hoge kosten. Probeer eens Sim Only, te letten op je energieverbruik, bewust boodschappen te doen, tweedehands te shoppen en misschien hier en daar wat extra verdiensten te scoren. Op die manier hou je gegarandeerd geld over voor jezelf. 

Heb jij nog bespaartips voor hoge kostenposten?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com0 Comments:

Een reactie posten