dinsdag 14 maart 2017

Inrichten van een woning bij samenwonen

Als je gaat samenwonen komt er veel bij kijken. De inrichting van de huis kan veel tijd in beslag nemen met o.a. veel shopsessies en inspiratie op doen. Wij hebben sinds 9 maart ’17 de sleutel van ons eigen appartement gekregen. Een woning inrichten is vrij lastig, daarom geef ik je tips waar je eventueel rekening mee kan houden. Dit zijn mijn tips voor het inrichten van een woning bij samenwonen zoals accessoires, meubels en inrichting.

Denk na over inrichting
Het verschilt per situatie hoe je moet nadenken over de inrichting. Bij een koophuis is het iets gemakkelijker dan bij een huurhuis maar het principe blijft hetzelfde. Bij de inrichting komt veel kijken. Hoe ga je om met de ruimte die je tot je beschikking hebt? Wat is het meest functionele en hoe lijkt je ruimte bijvoorbeeld het grootste? Dit zijn allemaal punten waar je bij stil moet staan.

Stijlen, kleuren en combinaties
Het mooie van het inrichten van een huis vind ik is dat alles mooi bij elkaar past en je een hele stijl kan creƫren. De kleuren die bij ons overal terugkomen zijn zwart, wit, zilver, grijs. Ik probeer er nog een extra kleur bij toe te voegen zodat er nog meer kleur in zit maar ik vind het wel heel mooi dat alles bij elkaar past. Ook vinden wij beton, antraciet en de stone look erg mooi.

Verlichting, ramen en decoratie
Voor de inrichting van een woning zijn verlichting, ramen en de decoratie ervan erg belangrijk. Ons appartement is niet groot maar heeft wel een paar punten om rekening mee te houden. Zo hebben wij niet veel ramen en moeten we daar rekening mee houden in de inrichting.

VELUX heeft verschillende raamdecoratie en raamsystemen die voor elke situatie een passende oplossing. Daglicht en verduistering kunnen je kamer echt maken of kraken. Daarom is het echt belangrijk dat je daar goed op let.

Meubels
Bij het inrichten van een woning of kamer heb je uiteraard verschillende meubels waar je uit kunt kiezen. Soms is het gaaf om echt een eye catcher neer te zetten en de kamer daar omheen te bouwen. Zo hebben wij een gave bank besteld en gaan we onze kamer daar omheen inrichten zodat alles daarbij past.

Er zijn verschillende meubels en stijlen die je met elkaar kunt combineren waardoor een kamer al gelijk heel huiselijk en een geheel lijkt. Het is een kwestie van stijlen en items met elkaar combineren. Inspiratie opdoen is daarom echt aan te raden. Ga eens naar een woonboulevard of kijk online naar de verschillende mogelijkheden om zo je droomhuis in te richten.

Mocht je nog meer tips hebben voor het inrichten van een woning, deel ze dan gerust onder dit artikel!

0 Comments:

Een reactie posten