maandag 13 maart 2017

Solliciteren in stijl, hoe doe je dat?

Solliciteren kan behoorlijk spannend zijn, misschien heb je wel gereageerd op je droombaan. Dan wil je er wel zo goed mogelijk uitzien oftewel solliciteren in stijl maar hoe doe je dat? Toen ik aan het solliciteren was heb ik op verschillende dingen gelet, de tips die ik heb gebruikt wil ik graag met jullie delen in dit artikel. Ps. I got the job!

Waar moet je op letten bij solliciteren?
Voor een sollicitatie is het heel belangrijk dat je weet wat voor bedrijf het is waar je op solliciteert. Op die manier weet je of je “in driedelig pak” gekleed gaat of juist voor een meer casual outfit.

Je zou een combinatie kunnen maken van deze twee stijlen als je niet precies weet wat de kledij van het bedrijf is. Kies dan voor een nette zwarte jeans met een blouse. Je kan een outfit geheel naar eigen smaak stijlen met accessoires.

Het vinden van een mooie blouse kan heel lastig zijn. Je wilt misschien niet te netjes overkomen dan is het een optie om voor een casual blouse te gaan. Tijdens het zoeken naar mijn ideale outfit voor het solliciteren heb ik rond gekeken bij Esprit, zij hebben ontzettend veel leuke items die je outfit geschikt maken om te solliciteren.

Gebruik kleur in je outfit
Bij het samenstellen van een outfit ga je al snel voor zwart. Dit ziet er chic uit en is altijd netjes. Het gebruiken van een andere kleur in je outfit door de blouse aan te passen of verschillende accessoires toe te voegen maak je de outfit speels en val je wellicht sneller op. Op een gepaste manier natuurlijk.

Een zacht roze, witte, met een streepje of iets anders wat jij mooi vind kan je outfit net wat mooier maken dan voor de standaard nette outfits te gaan die wellicht wat saai kunnen overkomen. Het gaat er natuurlijk om dat je een goede eerste indruk weet te maken tijdens je sollicitatiegesprek!

Bereid je goed voor op het solliciteren
Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je een tas meeneemt waar alles inzit wat je nodig denkt te hebben. Je CV, pen en papier, tissues, paraplu etc. Alles wat ervoor zorgt dat je droog, netjes en goed aankomt bij je gesprek.

Let er bijvoorbeeld ook op hoe je omgaat met make-up. Een verzorgt uiterlijk is belangrijk maar het kan ook te veel zijn. Zorg ervoor dat je de look draagt die bij jou past, wat je wellicht in het dagelijks leven ook draagt zodat je een comfortabel gevoel hebt en helemaal jezelf kunt zijn. Dat is ook belangrijk voor de kleding die je aan trekt.

Comfortabel en jezelf zijn
Je kan nog een driedelig pak aantrekken maar als dit niet bij jou past dan voel je je niet prettig tijdens het gesprek. Het gaat erom dat je jezelf op een goede manier kan presenteren en daarbij is zo dicht mogelijk bij jezelf blijven ook belangrijk. Ondanks dat inspelen op de stijl van een bedrijf nooit verkeerd is.

Ik hoop dat je wat een mijn solliciteren in stijl tips hebt gehad, ik ben benieuwd wat voor jou werkt tijdens het solliciteren.

0 Comments:

Een reactie posten