maandag 20 maart 2017

Ochtendroutine tips. Uitgeslapen én onweerstaanbaar!

“Aaaah, nog víjf minuutjes…” Het moment 's ochtends dat je nog even wil blijven liggen is cruciaal voor een rustige ochtendroutine. Is deze gedachte ook voor jou heel herkenbaar? Dan zit de kans er dik in dat je met regelmaat in tijdnood zit. Is voor jou het compleet skippen van je beauty ritueel not done? Misschien heb je dan wel wat aan de tips uit dit artikel. Zo kom je representatief en zonder stress voor de dag, en draai je je ’s ochtends bovendien nog even een uurtje om.

Strakke planning
Een ochtend zonder stress begint de avond van tevoren al. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen spendeert op dagelijkse basis zo’n 20-30 minuten aan hun outfit. Leg je outfit van te voren klaar en bespaar jezelf een hoop gedoe in de ochtend. Maak foto’s van standaard outifts, zodat je nooit meer staat te twijfelen voor de kledingkast. Zorg dan wel voor voldoende opslag, een clouddienst of een extra geheugenkaartje. Met deze combinaties creëer je je eigen Capsule Wardrobe!

Ook een goede nachtrust is belangrijk voor een goed humeur, huid en lichaam. In je slaap ontdoet je lichaam zich van afvalstoffen. Wanneer dit proces wordt verstoord, is dit direct zichtbaar aan je gezicht. Verstop je tablet, smartphone of MacBook dus weer tijdig in zijn Lenovo Tab 3 A7 Essential hoes, en kijk liever een aflevering van je favo serie minder. Lekker op tijd je nestje in!

Beauty to go
Het gebruik van de juiste beautyproducten helpt een hoop tijd besparen. Bijvoorbeeld een douche-bodylotion, BB-cream of droogshampoo. Ze hebben hetzelfde oogverblindende effect als hun concurrenten, alleen in de helft van de tijd. Een douche-bodylotion is extra verzorgend, en door zijn unieke werking trekt hij extra snel in. Ideaal voor de dagelijkse verzorging, of wanneer je na het douchen direct in je outfit wilt schieten.

Droogshampoo is ideaal wanneer je in de ochtend een uitgebreide douche wilt overslaan. Deze shampoo spray je in, even in laten trekken en uitborstelen. In de tussentijd bereidt jij je ontbijt of lunch voor: na een minuut of 5 heb je weer een frisse bos lokken, met een extra dosis volume. Ook voor make-up bestaan er handige 2-in-1 trucjes. Wist je bijvoorbeeld dat een lippenstift - in beperkte mate - perfect te gebruiken is als blush? Handig om onderweg je make-up even bij te werken of in de trein je look te bepalen. Gebruik hiervoor spiegelende telefoon accessoires of een spiegel-app op je telefoon. Zo benut je je reistijd extra handig, en bespaar je kostbare tijd met je ochtendritueel.

Celebrity Secrets

Niet alle geheimen van de celebrities liggen voor het oprapen, maar hun beauty secrets delen ze maar al te graag! Met deze tips heb jij ’s ochtends nog minder tijd nodig voor de spiegel. Het geheim van Paris Hilton’s flawless huidje is bijvoorbeeld het drinken van water! Water helpt je lichaam met het afvoeren van afvalstoffen en hydrateert de huid. Zeg maar dag tegen dure crèmes en behandelingen. Ook Rihanna heeft een simpele truc om te stralen: lippenstift. Felle kleuren leiden af van onzuiverheden, en zijn hierdoor ideaal wanneer je in tijdnood zit. De rest van je look houd je namelijk lekker neutraal.

Hoe zorg jij dat je ’s ochtends nog een keertje om kunt draaien?

2 Comments:

  1. Ik ben een echt ochtendmens dus ik heb echt geen moeite met opstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele leuke tip van die lipstick! Ga ik proberen ;-) x

    BeantwoordenVerwijderen