dinsdag 6 maart 2018

5 handige tips om jezelf lente-proof te maken.

De temperaturen gaan op en af in Nederland, maar de eerste zonnestralen zijn alweer gezien. Dat heerlijke gevoel van lente weer, de geur van gras en ein-de-lijk weer leuke jasjes kunnen dragen zonder dat je verandert in een sneeuwpop. Yes! Laat dat mooie weer maar komen voor zolang als het duurt. Om dat gevoel van instant happiness vast te houden heb ik hier 5 handige tips om jezelf lente-proof te maken. Kijk je mee?


Haal de lente in je huis/kamer
Voorheen had ik dat absoluut niet, maar sinds we verhuist zijn kan ik zo van bloemen genieten. Wij hebben daarom ook per toeval een heerlijke bos met paarse en witte tulpen op tafel staan. Daarnaast doen lente bloemen zoals blauwe druifjes en andere bloemen het ook goed. Die kunnen je huis al helemaal opfleuren.

Lente schoonmaak
Stiekem ben ik er al wel aan begonnen, maar een lente schoonmaak is geen overbodige luxe. Zie het als een frisse start van het nieuwe seizoen. Alles even schoon, opgeruimd en een nieuw plekje. Door de verhuizing en verbouwing ben ik daar nog niet aan toegekomen. Maar zo langzaam komt er wel een begin in.

Als de zon schijnt is het heerlijk om alle deuren/ramen open te zetten voor een frisse wind door het huis. Geurstokjes of een heerlijke wierook kunnen ook al een hele andere sfeer in huis brengen. Ik werk tegenwoordig in Rituals en I'm in love met de geurstokjes en roomsprays. Zeker een tip voor deze lente!

Get ready lente look
Voor de lente kan je look wellicht ook een make-over gebruiken. Het is ontzettend fijn om daarbij de badkamer of je make-up hoekje op orde te brengen. Kijk eens naar de producten die je veel gebruikt, ga deze ordenen of vul misschien je voorraad aan zodat je altijd alles bij de hand hebt. Voor mijn werk moet alles altijd tip top zitten en daarbij heb ik al een hele routine gecreƫerd.

Haarspray, borstels, kam om mee te touperen, alles ligt bij de hand om mijn haar op zijn plek te krijgen. Mijn haar wordt ook steeds langer en ik merk dat ik het ontzettend gaaf vind om mijn haar in een strakke ponytail te dragen. Ik zit er aan te denken om mijn look te vernieuwen met OxY hairextensions, deze zorgen ervoor dat je haar net wat meer volume en lengte krijgt. Wellicht is dat ook wat jouw look nodig heeft voor deze lente.

Lente garderobe
Shoppen is niet voor iedereen weggelegd. De laatste tijd leven wij behoorlijk on a budget, maar dat betekend niet dat je je garderobe geen lente update kan geven. Zo heb ik de zomerkleding weer uit de kast gehaald om dit te wassen, wellicht kan ik hier weer nieuwe outfits mee combineren. Wat ook heel goed werkt is een vriendinnenavond organiseren waarbij je wellicht kleding met elkaar kunt ruilen. Dit is soms nog wel leuker dan voor nieuwe kleding shoppen.
Functioneel plannen, enjoy the moment!

Ik merk het aan mezelf, collega's en eigenlijk iedereen om me heen. We gaan maar door en we gaan maar door. Maar daardoor vergeten we soms te genieten van het moment. Helemaal met de lente is het zonde om deze mooie momenten voorbij te laten gaan. Ik merk dat als we wat vaker naar buiten gaan, de deuren open zetten en naar buiten kijken of gewoon even in het zonnetje gaan zitten. Dat je veel meer van het moment kan genieten.

Plan je dagen functioneel in. Doe niet te veel en neem de rust om ook te genieten. Als je van te voren bedenkt wat belangrijk is, daar een schema omheen bouwt dan blijft er tijd over om van de lente te genieten. Ik hoop dat jij ook zoveel van de lente kan gaan genieten als dat ik dat ga doen.


Liefs, Kir ❤

0 Comments:

Een reactie posten