donderdag 21 juni 2018

Kamerinspiratie | Onze prachtige foto op AluminiumToen we ons huis kochten vorig jaar moest er best veel aan gebeuren. Je eigen smaak en inrichting zijn meestal heel anders dan die van de vorige bewoners. Ook onze smaak was anders en ik kon niet wachten om het wat persoonlijker in te gaan richten. Zo kozen we voor een foto van onze fotoshoot op de muur. Er zijn verschillende soorten fotobewerking waar je voor kan kiezen, wij kozen voor een foto op aluminium.

Mooie momenten vastleggen
Sinds wij ons eigen huis hebben ervaar ik pas hoe belangrijk het is om mooie momenten vast te leggen. Tegenwoordig maak je minder snel een fotoboek dan vroeger en plaatsen we digitale foto's snel op social media en verdwijnen dan ergens online. Ontzettend zonde helemaal voor als we later oud zijn. Dan kan je het nergens terug kijken als je het niet goed hebt opgeslagen. Ik ga dus meer voor de foto's in een fotoboek of gewoon aan de muur.

Verschillende soorten fotobewerking
Er zijn verschillende soorten waar je voor kan kiezen, iedereen kent wel de standaard variant van de foto op canvas. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog een foto op hout of glas. Het mooie aan je foto op een bepaalde manier laten afdrukken is dat de foto niet verloren gaat. Je kan helemaal zelf kiezen voor welke stijl je gaat, de ene afwerking is namelijk veel subtieler en de andere kan weer een hele robuuste uitstraling geven. Het is maar net waar je van houdt en wat bij je interieur past.

Foto op Aluminium
Wij kozen voor een foto op aluminium. Wat ben ik blij met de keuze die ik gemaakt heb. De kwaliteit is ontzettend mooi en als de zon op een bepaalde manier op de foto schijnt dan gaat de foto helemaal stralen. Echt heel gaaf. Je kan het ook wel een beetje zien op de foto, hij is een stuk glanzender dan een normale foto.Bij de foto kon ik ook een ophangsysteem bestellen zodat hij ook opgehangen kon worden. De foto is namelijk afgedrukt op een stuk aluminium en heeft daarom geen mogelijkheid om hem ergens aan te bevestigen. Het ophangsysteem dat ik erbij kon kopen was een ijzeren haak met een plakzijde, deze is op de gewenste hoogte op de foto te bevestigen en door er voor een bepaalde tijd (1 uur) 15kg op te leggen plakt de strip voldoende zodat de foto later goed blijft hangen. Het ophangsysteem bestaat uit een plaatje met plakstrip, afstandhouders, een schroef en een plug. Dit ophangsysteem zorgt er ook voor een zwevend effect.

Mooi interieur met personal touch
De foto maakt onze woonkamer helemaal af. Eerder was het een kale plek naast de tv waar we steeds tegenaan keken en nu is het alsof het zo hoorde te zijn. Een foto op aluminium is verkrijgbaar in verschillende maten, wij kozen voor een formaat van 40 x 60 cm met daarbij het ophangsysteem. Je kan ervoor kiezen om de foto nog op verschillende manieren te personaliseren zo kan je gaan voor een collage, zwart wit met een kleuraccent of popart. Om fouten te voorkomen is het ook mogelijk om de foto te laten controleren. Wil je iemand een cadeau geven dan is dat misschien wel een optie om erbij te bestellen. Onze foto kostte €52,92 excl. verzendkosten.

Als ik ooit weer een van onze familiefoto's wil laten afdrukken dan ga ik zeker weer voor de variant op aluminium. Dit past ontzettend mooi binnen ons interieur en de kwaliteit vind ik erg mooi. Onze foto bestelde ik via de website van FotoopGlas.nl en dan onder het kopje wanddecoratie heb je nog veel meer opties.

Wat vinden jullie van onze foto op aluminium?

Liefs, Kirsten

0 Comments:

Een reactie posten