zondag 15 juli 2018

Zwangerschapsaankondiging - hoe hebben wij het onze ouders verteld?



Wij zijn in verwachting! Een groot geheim wat ik maar moeilijk voor me kon houden want alles is in het begin nog zo onzeker. Met 6 weken besloten wij het nieuws te delen met onze ouders. Om de aanstaande opa's en oma's te verrassen hebben wij besloten dat het wel zo leuk zou zijn om de zwangerschapsaankondiging op een speciale manier te doen. Surprise!

De wens voor deze zwangerschap was ontzettend groot. Na al weken vol verwachting, hopen op een wonder en Pinterest afstruinen had ik al behoorlijk wat inspiratie opgedaan. Er is op internet zoveel leuks en origineels te vinden over een zwangerschapsaankondiging.

Tijdens de verhuizing in november afgelopen jaar hadden wij al behoorlijk wat uurtjes doorgebracht in IKEA. Waar ik gelijk verliefd werd op een grote olifantenknuffel. Ook al was dit maanden voor de positieve test, ik wist dat ik zo'n knuffel wilde hebben voor ons eerste kindje.

Zwangerschapsaankondiging
Toen wij het hadden over de bekendmaking van deze zwangerschap bedacht ik me dat het wel heel leuk zou zijn om 3 van die knuffels te halen. Voor elk paar opa en oma eentje en beide ooms niet te vergeten.. (en ook stiekem nog een voor onszelf!). Ingepakt in een oude verhuisdoos, hoe toepasselijk.

Om het nog een beetje baby gerelateerd te maken brachten wij met een kleine 6 weken ons eerste bezoek aan de Prénatal. Best wel een gek idee. Rondlopen zonder buik door een winkel waar je overspoeld wordt met babyartikelen. Op dat moment weet je dat je een positieve test in handen had maar het idee dat er echt een kindje in je buik groeit is heel apart. Wij kochten twee Woezel en Pip speentjes en met een strikje kreeg Ollie deze om zijn nek.

Babykaartje
Om het persoonlijk te maken kochten we ook een kaartje met daarop New Baby. In het kaartje schreef ik de volgende tekst:
Stiekem ben ik nog heel klein maar naar verwachting zullen jullie rond januari 2019 mijn opa, oma en oom zijn. - Liefs, vanuit mama's buik. Baby Voorn #1

Reactie van de aanstaande opa's, oma's en ooms
Met een grote doos kwamen we aan bij de ouders van Dylan. Waar we grapte dat we een kerstpakket hadden meegenomen. Zo nieuwsgierig als zijn vader is maakte hij gelijk het kaartje open waar mede zijn naam ook opstond. Niet al te snel werd zijn reactie met blijdschap gevolgd door een traan. Het was een mooi moment om te zien hoe mensen emotioneel kunnen worden van zo'n aankondiging.

Bij mijn ouders wilde ik graag dat mijn vader de doos open zou maken omdat mijn moeder volgens mij al lichtelijk een vermoeden had. Mijn vader was ook nieuwsgierig naar de grote doos op de bank en de naam op het kaartje. Hij maakte het kaartje open waarbij ze het beide stonden de lezen. Helemaal door het dolle heen wilde ze het gelijk aan de hele wereld vertellen. Ontzettend leuk natuurlijk maar het moest wel nog een tijdje stil gehouden worden.

Op dat moment waren wij bijna 6 weken zwanger. Inmiddels zijn we de 13 weken gepasseerd en kunnen we het met iedereen delen. Ik hoop dat ik op mijn blog meer kan gaan delen over het avontuur van deze zwangerschap.



Liefs, Kirsten

1 Comments:

  1. Lieve mooie aanstaande mama jou moeder en ik hebben elkaar door minder leuke omstandigheden leren kennen en ik waardeer haar nog steeds

    Ik geloof dat jullie geen betere oma (opa) kunnen wensen die jammer genoeg niet in de buurt woont en daar weet ik ook alles van

    Ik wens jullie een hele mooie en fijne zwangere tijd toe.


    p.s. Ik heb je moeder bericht dat er in Rome hele leuke babywinkels zijn 😉🍼

    BeantwoordenVerwijderen