dinsdag 28 augustus 2018

OH BABY.. wij verwachten een..De vraag of wij wilde weten wat het geslacht van onze baby zou zijn kregen we vaak. Waarbij ik heel hard riep "JA dat willen wij heel graag weten!". Ik misschien iets meer dan Dylan, die vond het allemaal wel prima. Na lang wachten was eindelijk het moment van onze 20 weken echo daar vandaag.. OH BABY.. Wij verwachten een..


Sterk voorgevoel
In het begin voor de 12 weken echo riep ik dat ik een meisje zou krijgen. Geen idee waarom maar al snel na de 12 weken echo.. of eigenlijk tijdens die echo veranderde iets. Dylan en ik hadden allebei iets op de echo gezien waardoor wij heel sterk het gevoel hadden dat we een jongetje zouden krijgen. Best apart want tijdens onze 12 weken echo wilde de echoscopiste in het ziekenhuis zich niet aan een geslachtsbepaling wagen.

Daardoor werd de spanning en nieuwsgierigheid naar het geslacht van onze baby voor mij alleen maar groter. Als we de vraag kregen of we wilde weten wat het werd dat antwoordde ik dus heel enthousiast met ja. En het liefst wilde ik het heel graag gelijk weten. Om ons heen zijn er ook een aantal dames zwanger die het al eerder wisten dan de 20 weken echo, door bijvoorbeeld een pretecho. Dat vond ik eigenlijk wel een goed idee, maar dat idee ging er bij Dylan helaas niet in. Wat betekende dat ik maar gewoon netjes moest wachten tot de bijzondere 20 weken echo. Die we op 28-08-2018 hadden, vandaag de dag. Gelukkig niet aan het eind van de dag maar in de ochtend.

De 20 weken echo
We hadden dezelfde echoscopiste als bij de 12 weken echo dus dat was wel prettig. In de wachtkamer kregen wij informatie over een studie waarbij ze vroeggeboorte onderzoeken door middel van het meten van de baarmoedermond. Als deze verkort is dan zou dat op vroeggeboorte kunnen wijzen. We waren hier nog niet bekend mee, het leek ons geen kwaad te kunnen om hier gewoon aan mee te werken. De uitslag was voor mij na een korte inwendige echo ook gewoon prima. Weer een goede daad verricht voor de studies/onderzoeken.

Onze echoscopiste vertelde ons nadat wij heel enthousiast hadden aangegeven dat we graag wilde weten wat het geslacht van onze baby zou zijn dat ze eerst het medische onderzoek wilde gaan doen. Aan het eind van het onderzoek zou ze dan gaan kijken of ze kon zien wat de baby te verstoppen had. Onder het mom van "anders dwalen kersverse ouders gelijk af naar het shoppen voor de babykamer." Wat uiteraard heel begrijpelijk is!

Het kindje werd helemaal binnenstebuiten gekeerd. Alles werd van top tot teen helemaal bekeken en dat was echt een mooi gezicht. Heel bijzonder hoe groot je kindje al gegroeid is vanaf het moment dat je het 8 weken geleden voor het laatst zag. Het was een opluchting dat alles tot nu toe goed ontwikkeld is en wij goedkeuring kregen voor de 20 weken echo. Dat is fijn want mama werkt hard om er een mooi kindje van te maken.


Oh baby.. wij verwachten een zoon!

Zoals al eerder aangegeven was ons voorgevoel ook echt goed. Wij verwachten in januari 2019 een zoon. Het echte baby shoppen kan beginnen! Eigenlijk verandert er niet heel veel aan alles ondanks dat we graag wilde weten wat het zou zijn. Wij hadden stiekem al de neiging om het over een jongetje te hebben, apart is dat hé. Gelukkig klopte het ook, zou een hele omschakeling geweest zijn (voor mij), als we een meisje zouden krijgen. Wat ook leuk was geweest uiteraard en we zijn blij dat ons boefje gezond (voor zover goedkeuring) is volgens de 20 weken echo.

We can't wait to meet you little boy. ♡

Liefs, mama en papa.

2 Comments:

  1. Wat mooi dat jullie voorgevoel klopte! Fijn ook dat de echo aangeeft dat jullie zoontje gezond is, dat is eigenlijk nog veel belangrijker dan het geslacht inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een leuk nieuws! Echt heel erg leuk! Fijn dat het kindje gezond is.

    BeantwoordenVerwijderen