maandag 27 augustus 2018

Tweedehands de babyuitzet kopen is nog veel leuker!Toen onze kinderwens steeds groter werd zijn we begonnen met sparen want een babyuitzet kopen is nou eenmaal niet goedkoop. Er zijn veel keuzes waar je als ouders to be voor komt te staan.  Gaan we alles nieuw kopen of kunnen we ook wat tweedehands van andere mensen overkopen? Wij besloten voor het laatste te gaan. Tweedehands de babyuitzet kopen is nog veel leuker! Dit hebben wij inmiddels in ons eerste en tweede trimester allemaal kunnen scoren.

Eerste gekregen cadeaus
De eerste spulletjes die wij tweedehands kregen waren cadeautjes van onze vrienden. Een hele tas verzameld met babyspulletjes stond voor ons klaar. Een super lief gebaar waar wij nog elke dag ontzettend dankbaar voor zijn. Daar zaten o.a. kledingstukken in voor de baby maar ook een de eerste zwangerschapskleding die ik mocht toevoegen aan mijn kledingkast.

Voor de babykamer
Als het aankomt op een babyuitzet dan is de kinderkamer best wel een belangrijk onderdeel. Er komt veel bij kijken en meubels zijn nou eenmaal duur. Een kijkje op Marktplaats was dan wel op zijn plek en daar wist ik voor een klein prijsje een commode en ledikantje te scoren voor maar €40! Toen we deze meubels gingen ophalen kregen we er ook nog een kinderstoel gratis bij. Een ontzettend lief gebaar. Voor de slaapkamermeubels hebben we ervoor gekozen om het linnengoed voor het bedje opnieuw te kopen dus kochten we een matrasje bij IKEA.

Voor het voeden hebben wij een oude fauteuil van mijn ouders gekregen. Een plek waar je relaxed met je baby kan gaan zitten voor de voedingsmomenten 's nachts zijn ontzettend belangrijk en op deze manier kunnen we de stoel nog een tweede leven bieden.

De indeling van de kamer was verder al vrij snel bepaald. We hebben op de slaapkamer al een ingebouwde kledingkast dat scheelt gelukkig ruimte en ook aanschafkosten. Ook had ik nog twee IKEA ladeblokken van mijn oude slaapkamer wat voor extra opbergruimte zal zorgen. Dit is ook een soort van tweedehands/opnieuw gebruiken.

Al eerder vertelde ik over de aankleding van de babykamer. Waarschijnlijk houden we het vrij neutraal met aarde tinten en grijstinten en hier en daar een kleuraccent. Een vloerkleed leek me nog wel wat meer sfeer geven of misschien een stuk tapijtvloerbedekking. Al hebben we wel laminaat kan het toch voor een warme uitstraling zorgen. Het liefst zorg ik er zoveel mogelijk voor dat de babykamer een huiselijk sfeertje krijgt. We gaan ook nog kijken voor gordijnen of vitrage.

Kinderwagen, autostoeltje en ledikantje tweedehands
Per toeval kwam er iets heel moois op ons pad. Het verbaast ons echt uit welke hoeken er mensen uit onze kennissenkring komen die ons willen helpen. Zo konden wij tweedehands een driedelige kinderwagen, een autostoeltje en een extra ledikantje (voor bij mijn ouders om te logeren) overnemen voor een heel lief prijsje.

Wat wij wel erg gemerkt hebben is dat het belangrijk is te praten met de mensen in je omgeving voor je alles nieuw gaat kopen. Helemaal als je maar een klein budget te besteden hebt, sommige mensen hebben namelijk veel liggen wat je gratis of voor een klein bedrag kan overnemen. Tweedehands is namelijk net zo goed als nieuw. Zo zijn er kennissen van ons met kleine kinderen die al hebben aangegeven dat wij hun babybadje mogen lenen. Dit soort items gebruik je vaker maar voor korte periode en je moet ondervinden wat je prettig vindt om te gebruiken.

Een witte Bopita box met lade via Marktplaats
Eerst dachten we dat het best lastig zou zijn om een goede box op Marktplaats te vinden maar dat viel uiteindelijk nog heel erg mee. We konden een witte Bopita box met lade, zo een die ik graag wilde ophalen bij een lief gezin voor €40 inclusief matrasje en twee box kleden. De box en ook de andere meubels die we kochten hebben uiteraard gebruikssporen maar dat geeft niks, dat zal ons met een kleine vast ook gebeuren.

Ons budget gaat hard
Voor de babyuitzet hadden we al een beetje gespaard maar al die kleine bedragen tikken alsnog best wel aan. Er zijn nog veel kleine dingen die we nodig hebben voor de baby maar we zijn ontzettend dankbaar voor alle lieve mensen om ons heen die ons helpen bij het krijgen van al deze spulletjes. Mijn ouders hebben aangegeven dat we de kinderstoel met wipstoel die op mijn mommy to be wishlist staat van hun krijgen. Dat hadden we ook niet verwacht en scheelt echt enorm. ♡

Uiteindelijk vinden wij het zonde als je een complete babykamer of kinderwagen nieuw koopt maar als je daar het geld wel voor hebt en je er goed bij voelt moet je dat zeker doen.

Wij zijn heel tevreden over hoe het nu gaat. Voor ons is tweedehands de babyuitzet kopen nog veel leuker!

Liefs, Kirsten

0 Comments:

Een reactie posten