zondag 30 september 2018

De woonkamer verbouwen voor de komst van een babyDe woonkamer verbouwen voor de komst van een baby, wel of niet doen is de vraag? Ik dacht eerst dat ik dat nooit zou gaan doen want het zal allemaal wel passen. Gedurende deze zwangerschap zijn we er toch wel achter gekomen dat onze woonkamer niet bepaald efficient was ingedeeld. Tijd om de woonkamer te verbouwen voor de komst van een baby. Waar let je dan allemaal op?


Bij de komst van een baby verandert er best wel veel in huis. Zo heb je opeens veel meer spullen en gaat het niet meer om een mooie woonkamer die stijlvol is ingericht. Maar of alle spullen van de babyuitzet wel op een handige plek staan voor de komst van je baby. Toch wil ik niet dat de baby ons hele huis overneemt, ik woon er namelijk ook nog en moet me wel prettig voelen in mijn eigen huis. Dat is in ieder geval hoe ik er tegenaan kijk.

Praktische indeling
Toevallig kwam ik via Instagram een foto tegen van een woonkamer die best wel mooi ingericht was met een hoekbank en de box op een bepaalde plek. Dat wilde ik graag ook alleen dat betekende wel dat we de complete woonkamer moesten gaan verbouwen. Gelukkig met een klein beetje hulp van onze ouders met meedenken is het toch gelukt. De bank is verhuist naar de achterkant van de woonkamer en de box staat nu in de buurt van de bank zodat de baby straks in de buurt ligt van ons. Deze stond namelijk eerst gewoon weggestopt in een hoekje en dat was op advies van anderen niet de beste plek.

Ook de televisie is verhuist en de eettafel heeft ook een andere plek. De woonkamer lijkt nu een stuk ruimtelijker. Dat is echt wel een prettig idee als ik denk aan al het speelgoed en de ruimte die we over een paar maanden nodig zullen hebben. Bizar hoeveel verschil een andere indeling kan maken voor hoe groot een kamer lijkt.

Lichtplan in huis
Voordat we de boel gingen omgooien hadden wel al de box neergezet. Toen bleek dat met alle accessoires die ik al in huis had ik mijn favoriete lamp niet meer kwijt kon naast de bank. Deze kreeg een ander plekje maar niet de juiste, ik kwam er achter dat verlichting in je woonkamer best wel een belangrijk ding is. Ik kon 's avonds geen boekjes meer lezen op de bank omdat het gewoon te donker was. Om nou groot licht aan te doen is ook zo ongezellig, ik vind sfeer verlichting juist erg belangrijk.

Met de nieuwe indeling kan de lamp eigenlijk weer een soort van op zijn oude plek terug. Kan ik tenminste weer mijn zwangerschapstijdschriften of reclamefolders op de bank lezen. Voor de eettafel hebben wij onze hanglamp wel weggehaald. Dit was een industriële lamp met allemaal bolletjes, heel leuk in de winkel maar niet praktisch in ons huis. Je werd zo'n beetje verblind als alle vijf de lampen aanstonden.

Tegenwoordig heb je veel led verlichting zoals led lampen met een G9 fitting of een andere soort fitting maar een standaard dimmer werkt daar meestal niet op. Voor ons was dat ook niet mogelijk en maakt dat verlichting dan opeens veel feller is dan in een winkel. Daar heb ik me de vorige keer wel een beetje op verkeken helaas.

Bij het uitzoeken van nieuwe verlichting zal ik wel iets beter erop letten of dimmen eventueel een optie is voor dat ik weer iets aanschaf. Ik wil ooit wel graag nog een leuke hanglamp terug boven de eettafel want dat geeft naar mijn mening wel sfeer maar voor nu is een plafonnière ook goed.

Opnieuw aankleden met accessoires
Ik ben ontzettend blij met de nieuwe gordijnen, we hebben gekozen voor vitrage. Dit zorgt dat onze kamer ´af´ is. Voor zover dat kan in je eigen huis, ik heb nog steeds het gevoel dat je huis nooit af is maar voor de baby hebben we in ieder geval al behoorlijk wat aanpassingen gedaan maar wel in ons voordeel want het lijkt een stuk groter nu!

We wennen er al wel aan dat er een kinderstoel bij onze eettafel staat en dat de box al een eigen plek heeft. Het is helemaal niet meer echt gek dat dat er al staat. Ondanks dat we nog een aantal weken moeten wachten tot meneer zich eindelijk laat zien. Ondertussen trappelt hij rustig verder in mijn buik.

Zou jij de hele indeling van je huis omgooien voor de komst van een baby?
Liefs, Kirsten

0 Comments:

Een reactie posten