woensdag 26 september 2018

Sneak peak, een kijkje in onze babykamer tot nu toe

Achter de schermen zijn we druk geweest met het inrichten van de babykamer. Het begint steeds meer ergens op te lijken. Het inrichten van een babykamer kan je zo duur maken als je zelf wilt, wij gaven al eerder aan dat we veel tweedehands wilde aanschaffen. Het budget is namelijk niet groot genoeg om alles nieuw te kopen en tweedehands shoppen is nog veel leuker, vinden wij. Een kijkje in onze babykamer is dan wel zo leuk, hoe ziet de kamer er tot nu toe uit? Ik laat het je zien.

Eerste visie van babykamer
Van te voren had ik al een idee hoe ik de babykamer wilde gaan inrichten. Het moest niet te druk zijn met het liefst neutrale kleuren. Of het nou een jongen of een meisje zou worden, ik wilde het liefst beige, wit en eventueel roze of blauw erin terug laten komen. Misschien wel een beetje gender neutraal, zonder dat ik daar echt wat mee heb hoor. Maar een rustige babykamer is toch wel zo prettig. Onze kleine man komt voor nu op de voorkamer te slapen, een kamertje met een redelijk formaat. Wellicht dat hij ooit moet verhuizen naar zolder maar dat is pas in de verre toekomst.

Ik had een bepaalde indeling in gedachten maar op de een of andere manier kwam ik er maar niet uit. Ik heb de meubels al meerdere keren verschoven en niks leek echt goed te staan. Moedeloos werd ik er een beetje van. De kamer ligt aan de voorkant waardoor we wel wat privacy wilde creëren. We besloten daarom vitrage te bestellen. Echte gordijnen hebben we niet nodig omdat we een rolluik aan de buitenkant hebben. Vitrage leek de beste aankleding voor de kamer en je houdt daarmee ook gelijk een hele lichte kamer zonder al te veel inkijk. Toen deze hingen leek de indeling van de kamer niet meer zo moeilijk. Één keer schuiven en alles staat tot op heden nog steeds op de plek, hopen dat dat zo blijft.Over de aankleding van de commode en het plankje er boven ben ik nog niet helemaal uit. Ik heb nog niet de juiste spulletjes gevonden die ik er leuk bij vind staan. De schilderijtjes met olifantjes vinden Dylan en ik allebei erg leuk maar de lijstjes passen niet helemaal bij de inrichting dus misschien dat ik die nog verander.

Heb jij de tip voor leuke accessoires voor rondom en op het plankje van de commode, let me know!
Accessoires in de babykamer
Er waren een aantal accessoires die ik al had en graag wilde laten terugkomen in de kamer. Een leuke lamp voor naast de fauteuil, twee ontzettend leuke vaasjes en schilderijen. Ik had via Pinterest super schattige olifantjes gevonden die ik eigenlijk het liefst groot ingelijst wilde hebben. Helaas heb ik ze niet kunnen vinden online en besloot ik ze maar gewoon zelf uit te printen en in te lijsten.

Toen ik het ouderlijk huis verliet weet ik nog dat mijn vader mijn oude slaapkamer ging opknappen. Ik had daar toch zeker 15 jaar geslapen en behoorlijk in geleefd. Bij het renoveren van mijn oude slaapkamer heeft mijn vader zonder grappen (als ik het me goed herinner) rond de 64 gaatjes moeten vullen omdat ik altijd van alles wilde ophangen in mijn kamer. Een gaatje hier en een gaatje daar.. (sorry pap❤)

Dat proberen we nu maar even te voorkomen. Gelukkig bestaan er nu van die haakjes waarmee je dingen kan ophangen zonder de muur te beschadigen. Ideaal want dat is sneller opgehangen dan een gaatje boren en kan ik wellicht nog alleen zonder dat ik Dylan moet vragen. Niet dat dat erg is want hij is goed op weg om Super Papa te worden, hij wordt nog een keer handig hihi.

Voor het bedje hebben wij van opa en oma to be een super leuk setje gekregen met een zandkleurig lakentje, dekentje en hemeltje van het merk Jollein. Ik was al weken aan het kijken naar deze spulletjes maar het budget liet het gewoon niet toe waardoor ik het aan me voorbij liet gaan. We zijn ontzettend blij met zulke lieve mensen om ons heen die het leuk vinden om te helpen waar het kan. Deze accessoires maken de kamer net even wat meer af.

Hopelijk vond je het leuk om te zien hoe de babykamer er tot nu toe uitziet voor onze kleine man. Wellicht dat er de komende weken nog wat bij komt maar dan heb je al een beetje een beeld van onze stijl.Liefs, Kirsten

1 Comments:

  1. Wauw! dat ziet er al heel sfeervol uit! Ik kan niet wachten tot ik zelf voor mijn kindje de kamer mag inrichten. Nog een aantal week tot ik ook weet wat het wordt, Jongen of meisje. spannend.

    BeantwoordenVerwijderen