zaterdag 27 oktober 2018

Comfortabel slapen met een groeiende buik tijdens de zwangerschap

Hé, die buik zit alleen maar in de weg. Een zwangerschap kost veel energie, je lichaam maakt een nieuw leven. Slapeloze nachten kan je dan niet gebruiken. Hoe kan je comfortabel slapen met een groeiende buik tijdens de zwangerschap? Deze tips helpen mij enorm om de nacht goed uitgerust door te komen. Van zwangerschapskussens tot een nieuw hoofdkussen.

Comfortabel slapen
Hoe mooi een groeiende buik tijdens de zwangerschap ook is. Comfortabel slapen is ver te zoeken als je het mij vraagt. Het ligt er geheel aan wat voor slaaphouding je van nature al hebt maar echt lekker liggen doe ik al een tijdje niet meer.

In het begin is alles wennen, ik had met een paar weken al enorm het gevoel dat mijn buik in de weg zat. Hij deed pijn, was opgezet en ik kon er niet echt meer op liggen. Ik ben van nature gelukkig geen buikslaper en lig meestal op mijn zij dus dat scheelt wel. Je leest dat op je rug slapen niet aan te raden is voor je bloedsomloop tijdens de zwangerschap maar na veel draaien 's nachts eindig ik toch vaak op mijn rug.. oeps!

Een nieuw hoofdkussen
Mijn kussen was al een tijdje aan vervanging toe. Omdat een goede nachtrust tijdens de zwangerschap zo belangrijk is koos ik ervoor om voor een nieuw hoofdkussen te gaan kijken. Het ClimaBest traagschuim kussen is een kussen waar ik tegenwoordig op slaap. Het kussen heeft een compacte vorm, is niet te hard want je kan de vulling eruit halen om hem in hoogte te verstellen. Dit vind ik wel zo prettig want soms is een kussen te dik en dan krijg ik last van mijn nek. Dat is bij dit kussen niet het geval. Het traagschuim neemt fijn de vorm van mijn nek en hoofd aan.

Beddengoed en kussens kunnen een ideale plek zijn voor huisstofmijt en dat is niet altijd even hygiënisch. Er is niet veel aan te doen maar dit kussen is wel zo ontworpen dat het anti-allergisch is. Het kussen is behandelt met Purotex®.  Door middel van actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit het matras en kussen verwijdert.  De beschermer om het kussen kan worden gewassen in de wasmachine waardoor achterblijvende uitwerpselen direct het kussen verlaten. Ideaal toch? Met een kleine opkomst ben ik me er wel meer bewust van hoe ik met het huishouden en de hygiene om ga.

Voedingskussen tijdens het slapen
Een zwangerschapskussen of voedingskussen heb je in allerlei vormen en maten. Ik kocht hem vrij aan het begin van onze zwangerschap. Het is een multifunctioneel kussen. Ik vind het heerlijk als ik iets tussen mijn benen kan klemmen tijdens het slapen wat gelijk mijn rug en buik voor een deel ondersteunt. Daarnaast kan het kussen straks ook goed gebruikt worden om de baby te voeden. Tipje: Het kussen is ook super handig voor tijdens massages, dan kan je je gezicht mooi in de ronding leggen. Dylan is daar ontzettend blij mee haha.

Andere tips om beter te slapen

 • Gebruik een kruik, de warmte van een kruik kan voor meer ontspanning zorgen. Daardoor val ik altijd wel wat sneller in slaap als mijn buik weer eens pijn doen.

 • Is ´s nachts slapen lastig? Misschien dat je dan wat uurtjes overdag kan inhalen. Ik heb wel eens dagen dan ben ik overdag zo moe dan ik gewoon even een uurtje of 2 ga slapen. Dat doet echt wonderen want die kleine man in mijn buik vraagt veel energie.

 • Nog rustig een boekje lezen ter ontspanning voor het slapen gaan. Ik merk dat meneer opeens een feestje geeft in mijn buik zodra ik in bed ga liggen. Als ik zelf dan nog even ga ontspannen voor ik een poging doe tot slapen dan helpt dat meestal wel.

Nu met 27 weken zwangerschap merk ik dat het slapen me nu nog redelijk goed af gaat. Ik ben goed voorbereid op de laatste loodjes. Mijn nieuwe hoofdkussen is verkrijgbaar bij LivingComfort en kost €79 met eventueel 365 nachten proef slapen, altijd handig want comfortabel slapen is voor iedereen anders. Daarnaast is een voedingskussen/zwangerschapskussen ook onmisbaar en zeker aan te raden!

Liefs, Kirsten

4 Comments:

 1. Wat een fijne tips geef je. Ik merk dat ik nu al een aantal week slecht slaap. Zit nu op 21 week. Ik draai veel in mijn slaap omdat ik op elke zij omplaatst pijn/kramp krijg in mijn zij/heup.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend is dat hè Gea! Ik heb daar ook wel last van. Ik word ook vaak wakker omdat meneer me schopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sliep tijdens mijn zwangerschap ook heel graag met een voedingskussen. Ik mis hem nu wel haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon er weer bij pakken Heleen haha! Schop die man maar uit bed. Grapje <3 Ja ik gebruik hem ook wel bij het in slaap vallen en dan gedurende de nacht eindigt hij op de grond.. Het kussen dan hé.

  BeantwoordenVerwijderen