woensdag 17 oktober 2018

Zo blijf ik zo fit mogelijk tijdens de zwangerschap

Dat een zwangerschap zwaar is heb ik al meerdere keren gemeld. Voor iedereen is het anders maar dat het zoveel zou vragen van mijn lichaam had ik eigenlijk niet verwacht. In beweging blijven is dan ook wel belangrijk om me goed te blijven voelen. Zo blijf ik zo fit mogelijk tijdens de zwangerschap. Eerlijk is eerlijk, alle dagelijkse handelingen zijn niet meer vanzelfsprekend.

Bewegen bewegen bewegen
Ik merk dat ik steeds vermoeider raak van de dagelijkse dingen. De ene dag gaat het goed en de andere dag ben ik niet van de bank af te slepen. Ik waggel over de straat tot hilarische momenten met Dylan aan toe. Die vindt het wel grappig hoe ik er soms bij loop. Op het moment ben ik een stay at home mommy to be en heb misschien wat minder beweging dan vrouwen die nog werken.

Wat voorheen heel vanzelfsprekend was is dat nu absoluut niet meer. Omdat ik veel thuis ben is het huishouden nu helemaal mijn taak maar daar komt nog best wel wat lichamelijke beweging bij kijken. Zo merk ik dat stofzuigen en dweilen best een aanslag is op mijn bekken en rug. Even bukken om iets te pakken is ook niet meer even gemakkelijk. Het is daarom wel goed om te kijken dat ik de bewegingen rustig uitvoer, geen te strakke kleding draag en goed naar mijn lichaam luister. Dit zwangere lichaam kan helaas niet meer alles even goed verdragen.

Fit mommy outfits
Niet alle kleding en schoenen zijn ook meer even comfortabel met een lichaam dat verandert. Zelf ben ik wel een fan van sneakers, vooral de dames uitvoering van de Nike Air Max 95. Het voetbed van deze schoenen zit altijd zo fijn dat ik het gevoel heb dat ik gewoon op de wolken loop in vergelijking met andere sneakers. Ze zijn leuk te combineren met een casual outfit in neutrale kleuren maar je kan ze ook heel stoer als eye catcher dragen in kleuren zoals rood of fel blauw.

Naast dat ze een eye catcher zijn, blijven het toch sportschoenen en die komen goed van pas bij ons rondje met de hond. Wij lopen vaak op de hei met Sjonnie (onze Golden Retriever). Daar kan hij goed zijn energie kwijt door rondjes te rennen en met andere hondjes te spelen. Voor dat we vertrekken zorg ik ervoor dat ik comfortabele kleding draag en pak ik mijn sneakers uit de kast. Samen met Dylan en Baco lopen we ongeveer een half uurtje op de hei om in beweging te blijven. Sportief he?

Letten op lichaamsverandering
Wat ik wel gemerkt heb is dat ik erop moet letten hoe ik beweeg. Zo krijg ik snel last van mijn stuitje de laatste tijd, dit valt onder bekkeninstabiliteit. Hier heb ik al een speciaal kussen voor aangeschaft zodat ik dit een beetje kan ontlasten. Het dragen van goede schoenen is ook wel belangrijk heb ik gemerkt, mijn voeten raken sneller vermoeid en schoenen zitten niet allemaal meer even lekker. Ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel wat hulp nodig van mijn vriend de schoenlepel of van Dylan bij het aantrekken van mijn schoenen. Mijn zwangere buik zit namelijk behoorlijk in de weg!

Sporten tijdens de zwangerschap
Er zijn vrouwen die ervoor kiezen om echt nog te blijven sporten tijdens de zwangerschap. Dan komen die handige sneakers vast en zeker ook van pas. Je hebt verschillende sporten die je eventueel kan gaan doen onder begeleiding. Yoga of naar de sportschool is een van deze sporten om met een goede conditie de bevalling in te gaan. Ik heb me hier al een beetje in verdiept maar weet nog niet precies wat ik wil gaan doen. Misschien dat ik nog wat tegen kom voor de laatste weken. Anders blijft het gewoon flink rondjes lopen met Sjonnie, ook gezellig!

Liefs, Kirsten

0 Comments:

Een reactie posten