vrijdag 7 december 2018

Haal de gezelligheid in huis met deze interieur tips

interieur tipsDe maand december staat in het teken van gezelligheid, familie en de feestdagen. Als ik aan deze maand denk dan wil ik het liefst gelijk alle sfeervolle woonaccessoires uit de kast halen en mijn huis omtoveren tot iets gezelligs. Begin je dan gelijk met de kerstboom of maak je het gezellig met andere woonaccessoires? Haal de gezelligheid in huis met deze interieur tips want ons huis kon zeker wel wat meer sfeer gebruiken.

Inspiratie opdoen doet wonderen
Ik kan echt wegdromen bij alle sfeervolle interieur winkels. Voor je het weet dan kan je al inspiratie opdoen in tuincentra of op een woonboulevard. Meestal kijk ik ook eerst even online of ik nog wat inspiratie kan vinden voordat ik echt de winkels ga afstruinen. Het is namelijk heerlijk om gewoon op Pinterest te kijken of je met je oude woonaccessoires misschien wel iets nieuws kan creëren. Met een allerlei nieuwe ideeën kan ik dan gerichter zoeken zonder dat ik niet precies weet wat er bij ons interieur past.

Het gezellig maken met lampjes
De donkere dagen voor kerst zijn naar mijn mening soms echt donker en ongezellig. Om onze woonkamer en eigenlijk ook de rest van het huis wat meer sfeer te geven maak ik het gezellig met lampjes. Er zijn verschillende soorten verlichting die een kamer zoveel meer tot zijn recht kunnen laten komen.

Tijdens onze woonkamer verbouwing kwam ik er pas achter dat je echt een lichtplan moet hebben voor je woonkamer. Zo verplaatste ik mijn vloerlamp naar een andere plek in de kamer en dat was geen succes. De rest van de kamer was zo donker en ongezellig. Ik kon niet eens meer een boekje lezen op de bank.

Het uitkiezen van de juiste verlichting is niet heel gemakkelijk. Gelukkig door de inspiratie die ik online kan vinden ben ik ook redelijk gered. Op Directlampen.nl staan meest recente woontrends en kan je per kamer kijken welke soort lamp het beste past. Super handig voor mensen zoals ik die er zelf niet uitkomen.

Advent krans namaken
Laatst had ik een knutselochtendje met mijn moeder. Zij wilde graag voor het aftellen naar kerst een advent krans maken. Na wat inspiratie op gedaan te hebben op Pinterest zijn we naar de winkels gegaan om de benodigde accessoires te kopen. Met kerstballen, een dienblad en kaarsen hebben we een gezellige en vooral sfeervolle advent krans gemaakt. Elke zondag brand ik nu een kaarsje tot het kerst is.

Verlichting dimmen
Als ik denk aan gezelligheid dan zijn lampjes onmisbaar tijdens de donkere maanden. Ik merk dat met een volle bak verlichting in de kamer het ook niet altijd even gezellig is. Het dimmen van verlichting kan dan wel een optie zijn. Niet alle lampen kunnen dat maar je kan gemakkelijk een dimmer op een lamp aansluiten om toch wat meer sfeer te creëren.

Kerstboom neerzetten
Door onze zwangerschap ben ik dit jaar nog niet helemaal in de kerstsfeer. Ik ben normaal gesproken altijd erg vroeg met het optuigen van de kerstboom. Dit is ook altijd zo gezellig, de kleuren van de kerstboom en de lampjes vind ik geweldig. Misschien dat ik de kerstboom toch nog ga opzetten want een kerst zonder kerstboom is niet bepaald gezellig.

Kleuren van je interieur aanpassen
Eigenlijk doen wij het te weinig maar de kleuren van je interieur aanpassen naar de tijd van het jaar kan ook voor meer gezelligheid zorgen. Voor de herfst en wintermaanden zijn rood, goud en bruintinten onmisbaar en super gezellig. Voor bijvoorbeeld de lente zijn pasteltinten erg leuk en de fellere kleuren zijn geschikt in de zomer. Een paar kleine veranderingen met woonaccessoires kunnen al zo'n grote verandering maken.

Ik pak er nog een kopje thee en een dekentje bij en ga genieten van de gezelligheid in huis. Lekker warm op de bank in een sfeervolle woonkamer. Hopelijk kunnen jullie wat met de tips uit dit artikel. Gezelligheid is iets wat je moet delen met elkaar, geniet ervan.

Liefs, Kirsten

2 Comments:

  1. Lampjes en de kerstboom vindt ik een goed plan haha! Maakt het altijd zo gezellig. Daarnaast ook kaarsen niet te vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen