maandag 10 december 2018

Dingen die ik wil doen tijdens mijn zwangerschapsverlof

ZWANGERSCHAPSVERLOF, check. Wat heb ik naar dit moment toegeleefd zeg. Het aftellen naar de geboorte van ons kindje kan pas echt gaan beginnen zodra het zwangerschapsverlof in gaat. Er staan wel een aantal dingen op mijn zwangerschapsverlof to-do lijstje. Dit zijn dingen die ik wil doen tijdens mijn zwangerschapsverlof.


Tijdens een zwangerschap moet je best wat dingen regelen. Veel kan voor je verlof al geregeld worden maar sommige dingen zijn wel handig om niet te ver voor de bevalling pas te doen. Ik heb me daarom ook behoorlijk moeten inhouden om niet toch al van alles te gaan doen aangezien ik al een aantal weken thuis ben. Zwangerschapsverlof kan op verschillende momenten voor de bevalling ingaan. Ik heb ervoor gekozen om dit 6 weken voor de uitgerekende datum te doen.

Mijn zwangerschapsverlof to-do lijstje

 • Babykleding uitzoeken. Wij zijn gezegend met hele lieve mensen om ons heen die veel jongenskleding overhadden. Tweedehandskleding is altijd welkom en inmiddels staan er tassen vol voor de kleine man. Ook wil ik kijken wat eventueel zijn eerste pakje wordt.

 • Baby wasjes wassen. Ik wil dit eigenlijk al weken doen maar ik was veel te bang dat ik toch last zou krijgen van nesteldrang en het dan voor een tweede keer zou willen wassen. Ik heb me dus netjes ingehouden en kan straks gewoon beginnen aan het wassen van die schattige babykleertjes.

 • Commode en kast inruimen. Er ligt al best veel op de babykamer maar het is er meer een beetje ingepropt dan dat het netjes op volgorde ligt. Dat is iets wat ik mooi tijdens mijn zwangerschapsverlof kan gaan doen. Als de babykleertjes dan ook allemaal schoon zijn kan ik die gelijk een plekje geven.

 • De babykamer klaarmaken. De babykamer is eigenlijk al weken wel een beetje af alleen wil ik zijn bedje nog goed opmaken met een lakentje en dekentje.

 • Enveloppen schrijven. Inmiddels hebben wij al een tijdje het geboortekaartje klaar liggen. Hij is heel gaaf geworden en we hebben ook al de enveloppen in huis. Ik wil deze al gaan schrijven zodat we ons daar niet druk over hoeven te maken tijdens de kraamweek.

 • Werken aan mijn blog. Daar ben ik de laatste tijd best wel weer actief mee bezig. Ik vind het zo leuk om creatieve content te schrijven en mijn zwangerschap te delen. Ik merk dat er wel veel tijd in gaat zitten maar het is ook een leuke aanvulling op mijn zwangerschap. Voor je het weet zijn de weken voorbij dus ik sta er nu toch wel bewust bij stil.

 • Zwangerschapsboek verder invullen. Ik kocht een 9 maanden boek waarin ik om de 2 weken schrijf hoe het gaat en wat de veranderingen zijn. Tijdens mijn verlof wil ik graag nog wat uitgebreider erin schrijven. Daarnaast wil ik nog graag kijken of ik mijn Instagram foto's kan laten afdrukken zodat die erin kunnen.

 • De laatste babyuitzet spulletjes shoppen. Stiekem hebben we al veel hoor maar als ik nog iets tegen kom wat me handig lijkt dan ga ik dat zeker nog kopen. Ook wil ik gaan kijken voor voedingsbh's, het wordt aangeraden hier mee te wachten tot een aantal weken voor de bevalling dus dat kan mooi tijdens mijn verlof.

 • Mijn vluchttas inpakken. Ik wil eigenlijk het liefst thuis bevallen maar je weet nooit hoe een bevalling gaat lopen. Daarom ga ik maar gewoon mijn vluchttas inpakken voor week 37.

 • Slaapkamer voorbereiden op een thuisbevalling. Voor de kraamzorg moet ons bed op 80 cm hoogte staan. Ons bed is eigenlijk al vrij hoog maar helaas niet zo hoog dus er moeten klossen onder. Ook dient er een matrasbeschermer op het matras te liggen voor het geval dat mijn vliezen breken.

 • Nog even genieten van een gezin van drie. Oké stiekem zijn we maar met z'n tweeën. Maar ons hondenkindje hoort er natuurlijk gewoon bij. Dylan zijn verjaardag en de feestdagen staan nog op de planning en ik wil ook nog wel graag wat familie en vrienden zien voor dat ik ga bevallen.

 • Het huis versieren voor kerst. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik de kerstboom ga opzetten. Met zo'n bolle buik is dat nogal een hele opgave maar het is wel ontzettend gezellig.

 • In huis opruimen. Ik merk dat ons huis langzaam een beetje eigen begint te worden. Het valt wel onder de nesteldrang maar ik wil graag de zolder nog opruimen want dat is een behoorlijke dump plek geworden. Het is wel fijn als alles een beetje op orde is.

Het is best een heel lijstje geworden met dingen die ik nog wel graag zou willen doen tijdens mijn verlof. Hiermee moet ik de laatste weken toch wel doorkomen denk ik. Elke dag wil ik gewoon een klein beetje doen naast de dagelijkse huishoudelijke taken. Ik merk dat sommige dingen wel lastig zijn en heb wat last van bekkeninstabiliteit. Het is gelukkig niet super erg dus met een klein beetje rust moet het vast lukken. Mocht je nog tips hebben wat ik kan doen de komende weken ter aanvulling van het lijstje hoor ik het graag.

Liefs, Kirsten

3 Comments:

 1. Leuk, lekker van genieten hoor. Ik was al aan de kleertjes begonnen voor mijn verlof. Mijn vluchtkoffer heb ik tegen 39 weken ofzo pas gepakt, oepssss haha! Verder had ik totaal geen nesteldrang, maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik gewoon een vrij pittige zwangerschap had en door de bekkeninstabiliteit op het einde echt heel immobiel was. De enveloppen schrijven vond ik fijn en achteraf was ik daar heel blij mee :-). Ik had ook alle postzegels en buitenlandse zegels al in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat slim van de buitenlandse zegels, wij hebben ook een kaart die naar het buitenland moet maar handig om dat van te voren al in huis te hebben. Bedankt voor de tip Femke <3!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vooral dat bezig zijn op de babykamer vind ik heerlijk! Veel plezier ermee alvast :D

  BeantwoordenVerwijderen