woensdag 12 december 2018

Zwangerschapskleding, welke items vind ik onmisbaar tijdens dezwangerschap?

He bah, mijn broek kan niet meer dicht! Een paar weken geleden paste hij toch echt nog. Zwangerschapskleding is onmisbaar tijdens de zwangerschap op een gegeven moment. In het begin kan je nog wel je normale kleding aan maar dat zal niet altijd comfortabel zitten. Welke items vind ik onmisbaar tijdens de zwangerschap?

Mijn lichaam is gedurende de zwangerschap al heel erg veranderd. Zo had ik in het begin een opgeblazen buik en het gevoel dat iedereen kon zien dat ik zwanger was. Als ik terug kijk op deze periode dan moet ik eigenlijk om mezelf lachen. Er was namelijk in de eerste weken echt nog niks te zien. Een baby? Je maakt een grapje. Maar echt hij zat er wel al in.

Inmiddels is mijn buik niet te missen en kleed ik me ook anders dan een paar weken geleden. De inhoud van mijn kledingkast heeft daardoor ook een behoorlijke metamorfose gehad. Ga ik liever voor zwangerschapskleding of voor mijn oude vertrouwde outfits? Het is best gek om te zien dat sommige kledingstukken echt niet meer passen. Die heb ik dan ook voor zwangerschapskleding moeten vervangen.

Zwangerschapsbroeken
Al heel snel had ik het gevoel dat ik mijn normale skinny jeans niet meer aan kon. Mijn buik was in eerste instantie best opgezet waardoor dat al te strak zat. Daarna begon mijn zwangere buik te groeien en kon de gulp sowieso niet meer dicht. Ik heb het nog een tijdje kunnen uitstellen door een elastiekje te gebruiken als verlengstuk van mijn broek.

Mijn buik begint vrij laag en dat maakt normale broeken dragen erg lastig. Zwangerschapsbroeken zijn dan echt een uitkomst. Geen gulp, geen strak zittende stof maar gewoon een zacht stofje om mijn buik heen. Stiekem ga ik deze broeken misschien nog wel dragen na mijn bevalling, zeker en must have!

Voedingsbeha's en beha's tijdens de zwangerschap
Al snel merkte ik dat ik mijn normale beha's niet meer dicht kreeg. Mijn borsten zijn de afgelopen weken behoorlijk gegroeid en ook de omvang klopt niet helemaal meer. Ik ben snel overgegaan op een andere bh omdat dit het meest comfortabel is. Ik heb sommige beha's kunnen vergroten met een tussenstukje maar goed passende beha's zijn eigenlijk onmisbaar. Je hebt namelijk wel goede ondersteuning nodig anders kan je last krijgen van bijvoorbeeld je rug.

Op mijn verlanglijstje staat nog een set nieuwe voedingsbeha's. Ze raden namelijk aan te wachten tot ongeveer +32 weken voor je een voedingsbeha aanschaft aangezien je borsten in het laatste stadium van de zwangerschap nog behoorlijk kunnen groeien. Op de webshop van LASCANA vond ik ontzettend mooie en betaalbare voedingsbeha's. Ik ga tijdens mijn zwangerschapsverlof zeker nog even online shoppen om te kijken of ik een geschikt item kan vinden.

Ondergoed
Tijdens de zwangerschap of eigenlijk over het algemeen is het aan te raden om katoen ondergoed te dragen. In het begin merkte ik dat mijn ondergoed niet lekker meer zat. Er zaten scherpe randen aan of ze zaten bij mijn buik niet meer lekker. Inmiddels heb ik katoen ondergoed gevonden met een kanten randje. Het is wel inmiddels maatje oma onderbroek geworden maar het zit gewoon comfortabel. Het randje met kant maakt het dan nog een beetje modieus.

Shirts en vesten
Over het algemeen kan je shirts en vesten best lang aan. De meeste items rekken best wel lang mee, je moet er alleen wel op latten dat ze niet te uitgerekt zijn. Dat zou namelijk zonde zijn als je ze na de zwangerschap weer aan wil. Mijn kledingkast bestaat voor een groot deel uit de shirts en vesten die ik al had. Daarnaast heb ik tweedehands nog wat zwangerschapskleding zoals shirts en vesten kunnen kopen.

Nachtmode
Voor het slapen vind ik het heerlijk om in nachthemden te slapen. Het liefst iets waar ik de ruimte in heb zodat het niet afknelt. Voor de kerst heb ik dan ook speciaal voor mijn bevalling een nachthemd op mijn verlanglijstje gezet. Misschien dat de kerstman zo lief is om hem onder de boom te leggen dit jaar. Dat komt erg goed van pas straks. Ik heb stiekem ook een maatje groter gevraagd omdat mijn buik inmiddels wel wat ruimte nodig heeft.

Zwangerschapsgarderobe
Dit is mijn lijstje met zwangerschapskleding die ik onmisbaar vind. Ik hoop dat je wat inspiratie eruit hebt kunnen halen. Een complete garderobe met zwangerschapskleding of positiekleding is naar mijn mening niet bepaald nodig. Als je een aantal basis items aan je garderobe toevoegt dan kan je best gemakkelijk een leuke zwangerschapsoutfit samenstellen.


Liefs, Kirsten

1 Comments:

  1. Vooral de zwangerschaps broeken en panty's ben ik blij mee, daarnaast probeer ik zoveel mogelijk mijn eigen kleding aan te kunnen zoals tops, jurkjes en truien. Anders kost het zoveel geld om allemaal positiekleding aan te schaffen voor maar even aan te kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen