maandag 17 december 2018

Ons kraamzorg intakegesprek aan huis

Kraamzorg intakegesprek kraamzorg de waarden

Het regelen van kraamzorg is één van de taken die geregeld moet worden tijdens de zwangerschap. Omdat dit onze eerste zwangerschap is, is alles nieuw en spannend om te regelen. Na aanraden van iemand uit onze omgeving koos ik voor kraamzorg de Waarden en hadden wij laatst ons kraamzorg intakegesprek aan huis. Zouden we nog dingen nodig hebben voor een thuisbevalling en de kraamweek? Ik vertel je graag of we alles goed geregeld hebben.Voor welke kraamzorg organisatie je kiest is voor iedereen verschillend. Het ligt er volgens mij ook een klein beetje aan in welke regio je woont. Kraamzorg de Waarden kwam bij ons ter sprake nadat we met een kennis gesproken hadden. Ik vond het zelf erg lastig om een organisatie te kiezen. Dit hielp mij dus wel met het maken van onze keuze.

Kraamzorg intakegesprek aan huis
Weken van te voren had ik me al aangemeld bij de kraamzorg organisatie. Ik zou teruggebeld worden om een kraamzorg intakegesprek aan huis in te plannen. Dit gesprek hadden we uiteindelijk gepland op 20 november, op dat moment was ik 31 weken zwanger. Tijdens het kraamzorg intakegesprek kregen we informatie over hoe ze te werk gaan tijdens de kraamweek.

Het is best wel een interessant gesprek omdat ik me er weinig bij voor kan stellen dat er straks voor 8 dagen elke dag een kraamverzorgster komt helpen. Je mag tijdens zo'n gesprek aangeven wat je van de kraamzorg verwacht zodat ze dit alvast in het dossier kunnen meenemen.

Onze verwachtingen van de kraamzorg
Om eerlijk te zijn heb ik niet echt verwachtingen van de kraamzorg omdat het de eerste keer is dat wij een kindje krijgen. Ik zou niet weten waar de kraamverzorgster ons elke dag mee gaat helpen. En hoe mobiel ik zelf ben. Het uit handen geven van de verzorging van ons kind en een deel van mezelf lijkt me best wel eng.

Dylan vond het wel mooi om te horen dat de kraamverzorgster waarschijnlijk veel eerst aan hem zal laten zien omdat ik nog herstellende ben van de bevalling. Ik vond dit wel grappig om te zien. Hij zal mij dan straks ook een deel moeten gaan leren. Het geeft me wel een goed gevoel dat de kraamverzorgster hem zal gaan helpen zodat hij zich zelfverzekerder voelt bij de verzorging van zijn eigen kindje.

Huisdieren in huis tijdens de bevalling
Tijdens het kraamzorg intakegesprek werd er gevraagd of Baco onze Golden Retriever thuis zou zijn tijdens de bevalling. Dit is bij ons niet het geval, hij zal opgehaald worden door opa en oma. Hij is wel gewoon weer thuis zodra onze zoon geboren is. We hopen dat dit allemaal gewoon goed gaat met de kraamzorg.

We merken wel dat onze hond zich anders gedraagt tijdens de zwangerschap. Daarom zijn we een paar weken geleden begonnen met gedragstherapie zodat we hem alvast kunnen voorbereiden op de veranderingen die plaatsvinden na de bevalling.

Tijdens het kraamzorg intakegesprek is ook genoteerd dat er een middelgrote hond aanwezig is in huis. Hier zullen ze rekening mee houden met het plaatsen van een geschikte kraamverzorgster. Zij moet natuurlijk niet bang zijn voor honden. Daar had ik zelf nog helemaal niet bij stil gestaan maar niet geheel onbelangrijk.

Hebben we alles in huis?
Zoals al vertelt ben ik al weken bezig met de voorbereidingen van bevalling en geboorte. Ik merk dat mijn nesteldrang nog niet helemaal opgang is gekomen nu met 35 weken. In ieder geval minder dan ik had verwacht maar van de lijst met spullen die we nodig hebben kunnen we gelukkig al veel afvinken.

Ik zou graag als alles goed gaat thuis willen bevallen. Daar hebben we al een kraampakket van het Zilveren Kruis voor ontvangen. Verder moest ik wel nog wat extra benodigdheden bestellen. Zo moest ons bed op klossen naar 80 cm hoog, dit hebben we net gedaan. Ben benieuwd hoe ik in bed ga komen want ik ben zelf al niet zo groot en het matras komt nu tot boven mijn heup. Dat wordt lachen!

Ook bestelde ik een po voor het opvangen van de placenta en eventueel plassen na de bevalling. Het was optioneel om een ruggensteun te bestellen om wat rechter op te kunnen zitten in bed. Ik heb deze ook besteld voor het geval dat.

Na een kleine huiscontrole is alles goed gekeurd. De mevrouw van de kraamzorg heeft nog gekeken naar onze kruiken of deze voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en of de commode wel de ideale hoogte had. Als advies kreeg ik nog om een antislip matje onder het verschoningskussen te plaatsen zodat deze niet weg kon glijden. Super handig want daar had ik zelf ook nog niet bij stil gestaan.

Goede verwachtingen voor de kraamperiode
Ik heb zelf na het intakegesprek best wel een goed gevoel en goede verwachtingen voor de kraamperiode. Alles is duidelijk besproken en we zijn voor ons gevoel al goed voorbereid op de bevalling. Altijd fijn om te weten dat je goed bezig bent en mocht ik ergens over twijfelen dan pak ik de checklist er gewoon nog even bij.

Of Kraamzorg de Waarden ervoor gaat zorgen dat wij een onvergetelijke tijd zullen beleven na de bevalling weet ik niet maar ik heb er wel alle vertrouwen in. We gaan het zien!

Liefs, Kirsten

0 Comments:

Een reactie posten