donderdag 11 juli 2019

Bijzondere momenten van Milan zijn babytijd

babytijdStop de tijd! Onze zoon Milan is al bijna 6 maanden oud. De afgelopen maanden hebben wij al veel bijzondere momenten als kersverse ouders mogen meemaken. Alle clichés zijn ook absoluut waar. Je groeit met je kindje mee en dat zorgt voor mooie momenten. Omdat de tijd ook zo snel gaat merk ik wel dat het belangrijk is om bijzondere momenten vast te leggen.


Een echte mamarazzi kan ik mezelf inmiddels wel noemen. Aan het eind van mijn zwangerschap had ik me voorgenomen om meer te gaan doen met mijn spiegelreflexcamera maar door de maanden heen heb ik gemerkt dat ik met mijn telefoon erg mooie foto's kan maken. De camera van bijvoorbeeld een Samsung galaxy S9 doet tegenwoordig echt niet meer onder voor een goede camera. Er zijn verschillende camera functies beschikbaar op mijn Samsung telefoon waardoor ik filters kan toepassen of goede kwaliteit video´s kan maken. Soms krijg ik complimenten over de kwaliteit van mijn foto´s, ondanks dat het gewoon een foto is die gemaakt is met mijn telefoon. Daarnaast heb ik mijn telefoon natuurlijk altijd bij me dus een foto of video is zo gemaakt.

Beeldbellen met opa en oma
Eerder schreef ik al een artikel over een kindje krijgen in dit social media tijdperk. Ik merk ook dat Milan reageert op de camera. Soms wel heel slecht, al kan je het in deze tijd niet meer echt voorkomen. Milan heeft de luxe dat hij twee paar opa's en oma's heeft (en dan twee paar overgroot opa's en oma's niet meegerekend) waarvan een van de opa's en oma's wat verder weg wonen. Dan is nu beeldbellen en foto's versturen echt een uitkomst is. Zo proberen we geregeld te beeldbellen en vertelt Milan geregeld hele verhalen.

Wel probeer ik het delen van foto's toch te beperken. Hier en daar plaats ik een mooie foto op mijn social media maar niet zoveel als ik van te voren had verwacht. Toch omdat mijn moederinstinct het lastig vindt om alles zomaar op internet te zetten. Ik heb mijn zwangerschap in grote lijnen natuurlijk gedeeld hier op mijn website. Ook wilde ik alle mooie momenten delen van Milan maar ergens wil ik ook wel zijn privacy waarborgen. Zo heb ik mijn vaste clubje lieve mensen via WhatsApp die nog dagelijks mogen genieten van de baby spam want ik blijf natuurlijk een trotse mama.

Bijzondere momenten opslaan
De bijzondere momenten die we met Milan meemaken probeer ik zoveel mogelijk vast te leggen op mijn telefoon. Vroeger had je natuurlijk mooie fotoboeken en afgedrukte foto's maar dat zie je nu veel minder. Ergens vind ik dat wel jammer want met digitale foto's gaan foto's veel sneller verloren. Ik sla ze wel op in de Cloud online, maar ik moet nog steeds de foto's rangschikken en opslaan op een harde schijf. Ik heb wel het plan om een mooi fotoboek te maken van Milan zijn eerste levensjaar. Dat we dat straks foto voor foto kunnen terugkijken.

De babytijd gaat ontzettend snel voorbij. Milan is inmiddels zo sterk dat hij al bijna los kan zitten, met een paar grappige momenten dat hij soms zijn evenwicht verliest en omvalt. Daarnaast wil hij heel graag staan en is hij te lui om ook maar enig zins een poging te doen om om te rollen. Hopelijk gaat hij dat wel snel een keer doen, dan kan hij lekker mee genieten van alles wat te ontdekken valt op deze wereld.

Daarom heb ik altijd mijn telefoon in de aanslag omdat Milan op elk moment natuurlijk iets nieuws kan gaan ondernemen. Super leuk maar ik probeer er wel bij stil te staan dat hij niet mij straks herinnert als moeder die continue met haar telefoon rondloopt. Maar het doet me absoluut goed om zijn lieve lachje weer te zien als ik met mijn telefoon boven hem hang, sorry jonge! Mama houdt van jou. ❤

0 Comments:

Een reactie posten