maandag 29 juli 2019

Inspiratie voor onze nieuwe industriële eettafel

Toen we ons huis kochten kwamen we er al snel achter dat ons interieur niet helemaal bij het huis paste. Een heel nieuw interieur is nogal een uitgave. We hebben er dan ook even over gedaan om stap voor stap de meubels in huis te vervangen voor een nieuwe stijl. De industriële look in huis vind ik echt geweldig. Het is stoer en het hout geeft een warme sfeer aan de woon- en eetkamer. We deden dan ook inspiratie op voor onze nieuwe industriële eettafel en een nieuwe eettafel is besteld!

Om inspiratie op te doen over industrieel wonen speur ik geregeld de moodboards op Pinterest af. De hoeveelheid keuze die je hebt wat betreft industriële meubels is echt niet normaal. Elke look is verschillend en de afmetingen van de meubels is ook wel passen en meten. Onze woonkamer is helaas niet heel groot en daar moest ik tijdens het shoppen wel echt rekening mee houden. Het liefst wil ik namelijk van alles in de kamer proppen maar ik heb al gemerkt dat less is more, ook echt beter werkt.

Interieur indelen
Een interieur indelen vind ik lastig. Soms moet ik dan ook wat weghalen omdat de kamer anders te vol komt te staan. Wij hadden best wel een kleine eettafel, wat gunstig was omdat met een kinderwagen, box, speelgoed en een hondenmand kom je toch snel ruimte te kort. Door ons groeiende gezin hebben wij alleen besloten niet te besparen op onze eettafel. Dit is voor ons een belangrijk element in huis en een te kleine tafel is voor de toekomst niet handig. De indeling van ons interieur zal er met een nieuwe eettafel toch aan moeten geloven.

Nieuwe eettafel
Met alle inspiratie en een idee hoe ik de woonkamer vorm wil gaan geven begon onze zoektocht. We bekeken veel mooie eettafels in woonwinkels en ook vond een deel van mijn zoektocht plaats op internet. Ik had natuurlijk wel wat wensen voor onze nieuwe eettafel, zo wilde ik graag de industriële look die ik inmiddels steeds meer laat terugkomen in huis. De afmetingen van de tafel mocht niet groter zijn dan 160 cm, wat eigenlijk nog vrij klein is voor een eettafel maar onze tafel nu was 135 cm dus onze nieuwe tafel is wel iets groter. Ook wilde ik graag dat het matcht met het hout wat ik bij mijn salontafels heb en dat is mango hout met stalen poten.

Het heeft even geduurd voordat ik de perfecte eettafel vond maar inmiddels is hij binnen en staat hij op zijn plek met onze nieuwe eettafelstoelen. Ik kan niet wachten tot we als gezin aan onze nieuwe eettafel bijzondere herinneringen mogen maken. ❤

1 Comments:

  1. Ik vind je nieuwe tafel echt ontzettend mooi meid! Leuk ook bij je nieuwe kast. Ben benieuwd of je nog meer dingen gaat aanpassen in je huisje haha. Tot snel meid <3

    BeantwoordenVerwijderen