vrijdag 29 maart 2019

Zo zorg je voor een relaxt interieur

Met de komst van onze zoon Milan merk ik dat de dagen voorbij vliegen. Het is soms druk en kan het best hectisch en vermoeiend zijn. Deze mama kan dan ontzettend genieten van een avondje relaxen op de bank. Helaas merk ik soms wel dat ik erg bezig kan zijn met de inrichting van ons huis, overal liggen babyspullen, papieren die niet opgeruimd zijn of vaat in de keuken. Tijd voor verandering! Om optimaal te kunnen genieten van je huis, moet je inrichting natuurlijk wel zodanig zijn dat je compleet kunt ontspannen wanneer je thuis komt. Daar zijn gelukkig een aantal handige tips voor die je tijdens het lezen van dit artikel te weten komt.


Begin bij de basis
Belangrijk is om te beginnen bij de basis van je interieur. De meubels en kleuren in je interieur hebben namelijk de overhand, de accessoires kleden het geheel aan. Wat de banken en stoelen betreft is het allerbelangrijkste natuurlijk dat ze lekker zitten, het is tenslotte de bedoeling dat je je goed kunt ontspannen.  Hiernaast zijn de looks van je meubels ook van belang. Een velvet of leren bank zijn momenteel erg populair. Kies de banken en stoelen in tinten die rust uitstralen zoals blauw, groen, bordeaux rood, of de Flexa kleur van 2019 ‘Spiced Honey’. Wij hebben zelf een zwarte bank die je kan ombouwen tot slaapbank, dat is nog eens relaxen met je benen languit op de bank.

Het geheel aankleden
Ons interieur is denk ik nooit helemaal af. Ik verander de aankleding namelijk geregeld omdat ik dan toch niet tevreden ben. De basis van ons interieur is altijd hetzelfde, deze is namelijk net nieuw en daarom ben ik wel altijd zoekende naar leuke woonaccessoires om het geheel mee af te maken. Woonaccessoires heb je in allerlei verschillende stijlen en trends, het is leuk om met een trend of seizoen mee te gaan. Algemene woontrends die je nu vaak ziet zijn vloerkleden, kamerplanten, messing kandelaren, bijzettafeltjes en leuke kussens.

Praktisch en geordend
Ik merk dat nu met de komst van onze zoon het huis ook praktisch en geordend moet zijn. Ik leef nu veel meer beneden in de woonkamer dan voorheen. Naast een relaxt interieur is het nu ook een plek om te verschonen, te voeden, te knuffelen en te slapen. Opbergruimte is echt onmisbaar en het moet ook praktisch zijn want alles moet binnen handbereik liggen. Met een kindje heb je niet altijd je handen vrij om iets te pakken. Ik ben zelf nog erg zoekende naar wat voor ons en onze woonkamer werkt.

Een heerlijke huiselijke geur
Om het gevoel van lekker thuiskomen nog een beetje te versterken, zijn geurkaarsen echt fantastisch. Koop een paar favoriete geurkaarsen, zorg ervoor dat ze een beetje gangbaar zijn. Of je een geur lekker vindt is namelijk erg persoonlijk en verschillend. Het laatste wat je wil is dat je visite ontvangt en zij ervaren dat er een onaangename geur in huis hangt. Mocht je de perfecte geurkaars gevonden hebben dan ga je die heerlijke geur uiteindelijk associëren met thuis. Heel fijn! Wat ik zelf ook erg lekker vind zijn geurstokjes, zo heb ik een set fragrance sticks staan van Rituals in combinatie met een geurkaars.

Een lichte ruimte
Overdag is het fijn dat er daglicht de kamer binnenkomt, maar soms wil je hier ook zelf de controle over hebben! Wij hebben hier thuis wisselende schema's. Zo heeft Dylan nachtdiensten en slaapt hij overdag en kan ik soms overdag ook wel een powernap op de bank gebruiken tussen de verzorging van onze zoon Milan door. Voor onze privacy hebben wij onlangs nieuwe vitrage gordijnen opgehangen in de woonkamer. Als we echt onze rust even willen pakken dan sluiten we ook de rolgordijnen. Raamdecoratie is daarbij erg handig! Tijdens het woonkamer inrichten denk je er vast niet direct aan, maar het is wel erg belangrijk wanneer je optimaal van je woning wil genieten. Voor een mooie combinatie tussen privacy en lichtinval zijn jaloezieën een erg goede keuze. Wanneer je de woonkamer meer sfeer wil geven en compleet wil maken zijn overgordijnen aan te raden!

Er is zoveel keuze en het is even zoeken wat bij je past. Ik vond het al zo'n verandering toen wij de vitrage gordijnen op gingen hangen in onze woonkamer. Het blijft zoeken naar de juiste inrichting van je interieur. Om het persoonlijk te maken zijn mooie foto's onmisbaar en less is more. Ik heb er zelf nog wel een handje aan om te veel in onze woonkamer te proppen en daar kan het ook druk van worden.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kan je gaan genieten van een relaxt interieur tussen alle drukke momenten door.

Liefs, Kirsten

1 Comments:

  1. Wij stellen voor dat een palmboom geweldig mooi een interieur kan aankleden. Bijv. past heldergroen heel goed bij witte muren. Wij hebben zelf een groot aanbod verschillende palmen, maar ook andere exotische planten.

    BeantwoordenVerwijderen