vrijdag 25 oktober 2019

Help, hoe veilig is mijn huis met een baby?

Help, hoe veilig is mijn huis met een baby? Als er een baby op komst is dan weet elke aanstaande ouder dat er het een en ander in huis veranderd moet worden. Echter komt dat besef vrij laat (althans bij mij). Pas op het moment dat je baby echt wat gaat ondernemen in huis zie je pas wat er allemaal anders moet. Niks is meer veilig! Deze dingen hebben wij recent aangepast in huis sinds Milan kruipt, losstaat en overal op klimt.
Ons interieur
Het begon allemaal met onze salontafels. Tijdens de zwangerschap kwamen we er achter dat onze toenmalige salontafels niet stabiel waren en besloten wij die te vervangen. Echter nu 9 maanden later, komen we er echter dat je echte robuuste meubels nodig hebt wil het op kunnen tegen een 10 kilo wegende baby die zich optrekt aan alles wat los en vast zit. Ik twijfel nog om mijn salontafels weg te halen want ik ben bang dat Milan ze omtrekt, maar aan de andere kant moet hij het ook leren en zolang ik erbij ben kan het geen kwaad.

Voorheen was onze eettafel van glas. Niet heel praktisch met kinderen als je het mij vraagt. Ik wilde al langere tijd een andere stijl in huis daarom hebben wij gekeken naar industriƫle tafels. Deze stijl is iets robuuster, een grotere tafel en minder gevaarlijk. Ik heb er wel beschermhoekjes op geplakt zodat Milan niet zijn hoofd hard aan de punten kan stoten.

Haakjes op de deur
Ik heb een aantal kastjes en lades die gemakkelijk open kunnen. We hebben 1 haakje besteld voor een deurtje in de keuken die door het haakje met een magneet opengemaakt kan worden. Deze moeten we alleen nog bevestigen. Daarnaast heb ik nog een andere haak voor ons dressoir alleen dat is pas handig als Milan niet alles meer zo in zijn mond doet.

Kabels wegwerken
We hadden ook nog wat kabels die weggewerkt moesten worden. Dat wist ik van te voren dan wel maar dat is echt een klusje wat blijft liggen tot het echt niet langer kan. Ik heb laatst maar kabelgoten gekocht en ben de hele ochtend bezig geweest met het wegwerken van de kabels. Er liep namelijk een lange draad van ons surround systeem op de grond. Dat is super aantrekkelijk om aan te trekken dat begrijp ik heel goed.

Ik heb gelijk ook andere kabels nagekeken en wat weggewerkt. Zo hadden we een draad van een lampje bij de box hangen. Milan kan tegenwoordig staan en vond die draad ook wel leuk om aan te trekken. Je kan er zo druk mee zijn, je moet overal over nadenken.

Planten op een veilige plek
Ik wil mijn interieur niet geheel aanpassen aan mijn baby maar het moet wel veilig zijn. Zo had ik een plant op een pilaar staan. Al snel kwamen we er achter dat dit wellicht niet de meest veiligste plek is voor een plant met pot. Ik heb de plant een veilig plekje gegeven op een hoge kast en de pilaar is naar zolder verhuisd. Daarnaast moet Milan natuurlijk ook leren dat hij niet overal aan mag komen. Mama roept inmiddels de hele dag "Milan, nee!" En dan krijg ik een grote glimlach terug. Monster
.
Stopcontacten
Een van de gemakkelijkste dingen om weg te werken zijn de stopcontacten. Een voordeel van ons huis is dat de stopcontacten vrij hoog zitten en niet op de grond. Dat is in dit geval makkelijk. Echter zit er wel een stopcontact boven de bank waar Milan nu opklimt dus dat moeten we snel regelen en hem in de gaten houden met draden die daar lopen. Hij trok laatst al het snoer van een lamp uit het stopcontact!

Gordijnen
Deze mama had tijdens haar zwangerschap bedacht dat het wel een mooie afwerking van de kamers zou zijn als we vitrage gordijnen zouden ophangen. De afwerking is zeker mooi maar of het echt praktisch is betwijfel ik nu na een aantal maanden. De box staat bij ons tegen het raam aan dus ook bij de gordijnen. Ik heb er al een plank tussen gezet maar nu Milan zijn handjes boven de box uit komen trekt hij nog wel eens aan het gordijn.

Ik heb zijn ledikant op de slaapkamer ook al een stuk van de muur moeten zetten. Ik zag namelijk op de babyfoon dat Milan het gordijn met zijn handje door de spijlen heen trok. Een super grote glimlach van oor tot oor maar mama was er iets minder blij mee.

Traphekjes
We hebben in onze keuken een traphekje. Dit was eerst voor de hond maar nu met Milan komt het wel erg goed uit. Als ik eten aan het koken ben of als Milan in de kamer mag kruipen, spelen of rondhollen in zijn loopwagen dan kan hij niet de keuken in. Verder hebben we nog geen traphekjes voor boven maar dat zal vast op kort termijn wel gaan gebeuren.

Als ik alles zo opschrijf dan hebben wij eigenlijk al best wel veel aangepast in huis ondanks dat ik niet mijn hele huis wilde verbouwen voor de baby. Ik merk toch dat er een veel dingen bij komen kijken om alles zo veilig mogelijk te maken. Dat is niet erg maar ik stond daar voorheen helemaal niet zo bij stil. Totdat je er zelf mee te maken krijgt.


Hebben jullie aanpassingen in huis moeten doen voor de komst van een baby?

Dit artikel betreft een samenwerking

0 Comments:

Een reactie posten