donderdag 24 oktober 2019

Zo maak je je interieur klaar voor de herfst, binnen en buiten

Het is herfst! Trek de dekens, kaarsjes, kussens en andere accessoires maar uit de kast. Als ik denk aan de herfst dan krijg ik gelijk zin om met mijn fleece dekentje op de bank te gaan zitten met een grote kop verse muntthee. Ons interieur probeer ik tijdens de seizoenswisselingen wel aan te passen. Daarbij mogen de interieur accessoires weer van zolder gehaald worden zodat het tijdens de donkere dagen wel gezellig blijft in huis. Met deze tips maak je je interieur klaar voor de herfst, voor zowel binnen als buiten.

Weg met ongezellige verlichting
Sfeer verlichting kan zoveel doen voor je woonkamer of tuin. Tijdens de herfst vind ik het bijvoorbeeld erg fijn om kaarsjes te branden voor wat meer sfeer. Op het moment is het wel opletten waar ik de kaarsjes neerzet want met een baby in huis moet het wel veilig zijn. Een aantal kaarsjes op een dienblad kunnen je interieur al wat meer aankleden.

Verander de kleuren van accessoires
Je interieur heeft wellicht een aantal basis kleuren. Bij ons is dat vooral industrieel zwart, grijs en wit. Daarnaast kan je eventueel je accessoires nog per seizoen van kleur veranderen. Ik heb eigenlijk standaard dezelfde kussentjes op de bank liggen maar zou het wel graag anders willen aankleden. Denk bijvoorbeeld aan warmere kleuren zoals bruin- en goudtinten.

Ik zit graag onder een dekentje zodra het kouder wordt. Er zijn veel verschillende dekens te verkrijgen, een deken op de bank kan er ook voor zorgen dat het er wat gezelliger uitziet in de kamer. Ik zou ooit nog wel graag zo'n XXL wollen deken willen, dat ziet er op die Pinterest foto's altijd zo gezellig uit en het lijkt me ontzettend lekker warm.

In de tuin
Wij hebben een veranda die ik echt nog moet aanpassen voor de herfst. Onze veranda is van hout en we zijn afgelopen maanden al druk in de tuin bezig geweest om hier en daar wat aanpassingen te doen. Een aantal planken moesten vervangen worden aan onze schutting en we hebben mooie bloembakken gemaakt voor volgend jaar. Een tip voor het gebruiken van hout in de tuin; vurenhout gaat erg lang mee en ziet er gelijk erg mooi uit.

Verlichting in de tuin
Ook verlichting in de tuin is geen overbodige luxe met de donkere dagen van dit moment. Ik merk dat we al snel naar een donkere tuin zitten te kijken, minder gezellig natuurlijk. Het is leuk als je ook met sfeer buiten kan zitten omdat het nog niet eens heel koud is 's avonds in de herfst. Dan kan je nog optimaal genieten van de tuin zonder dat je in de donker zit.

Een vuurkorf
De geur van vuur of open haard doet me ook denken aan de herfst. Ik krijg daar een bepaald gevoel bij en vind het ook nog eens gezellig uit zien. Mocht je geen open haard hebben dan is een vuurkorf voor buiten in de tuin ook erg leuk om je tuin klaar te maken voor de herfst. Met kinderen moet je wel oppassen dat een vuurkorf op een veilige plek staat maar marshmallows roosteren is wel super leuk om te doen!
Veranda/overkapping
Van een veranda zou je eigenlijk een tweede huiskamer kunnen maken. Als je nog een aantal accessoires en meubels heb staan op zolder die je niet meer in de woonkamer gebruikt dan kan je die altijd een tweede plek geven. Op Pinterest is veel inspiratie te vinden over hoe je de veranda een make-over kan geven en het gezellig kan maken. Daarnaast kan je er nog een terras verwarming neerzetten en dan zit je ook nog eens warm buiten tot de late uurtjes! Super gezellig.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt om je interieur klaar te maken voor de herfst. Zowel binnen als buiten kunnen misschien wel een make-over gebruiken! De herfst is altijd gezelliger met meerdere mensen, geniet van elkaar en van je (nieuwe) interieur.

Wat zou jij doen om je interieur een herfst make-over te geven?

Dit artikel betreft een samenwerking
Foto afkomstig van Pixels.

1 Comments:

  1. Leuk! Ik heb een paar weken geleden alles herfst proof gemaakt hier. Alles voor de Kerst heb ik ook al in huis zo ongeveer, dus ik kan niet wachten om daar in december ook mee te beginnen. :)

    BeantwoordenVerwijderen