maandag 4 november 2019

Woonideeën voor raamdecoratie

Elke kamer in het huis kan op een bepaalde manier ingericht worden. Iedere ruimte met zijn eigen doel. Of het nou is om in te slapen, tijd door te brengen met familie of om in te werken. De inrichting is belangrijk om de juiste sfeer te bepalen. Bij het kopen van een huis of inrichten van een kamer is het best lastig om keuzes te maken wat betreft raamdecoratie. Ik heb een aantal woonideeën voor raamdecoratie opgezocht.


Inrichting per ruimte
Er zijn veel verschillende ruimtes in een huis die aangekleed mogen worden bij de aankoop van een huis. Sommige huizen geven je al een idee van de inrichting bij het bekijken van de verkoopfoto's. Soms zijn huizen ook al leeg en dan is het zelf ondervinden wat het beste bij een ruimte past.

Zelf vind ik het behoorlijk lastig om raamdecoratie te kiezen voor de juiste ruimte. Er is namelijk zoveel keuze en veel om rekening mee te houden. Zo is de stand van de zon belangrijk bij het kiezen raamdecoratie. Ons huis staat met de zon op het zuiden, dat betekent dat het in de zomer behoorlijk warm is op de achterkant van het huis.

Functionele raamdecoratie
Het gebruik van raamdecoratie kan zowel functioneel als decoratief zijn. In een slaapkamer kan raamdecoratie juist de zon weren waardoor de kamer langer donker blijft. Voor de woonkamer kan raamdecoratie voor meer privacy zorgen en in een werkruimte is het van belang zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht zonder al te veel afleiding. Het ligt er maar net aan welke ruimte je gaat inrichten en waar je voor kiest.

Woonkamer
Voor de woonkamer kan je kiezen voor gordijnen, vitrage, allerlei soorten jaloezieën zoals aluminium jaloezieën. Het ligt aan de grote van de ramen voor wat voor soort raamdecoratie je kiest. Houten jaloezieën of shutters zie je tegenwoordig ook erg vaak.

Voor onze woonkamer/keuken hebben we gekozen voor vitrage gordijnen en aluminium jaloezieën in de keuken als raamdecoratie. Aan de achterkant van onze woonkamer op de tuin hebben wij ook elektrische rolgordijnen om de warmte te weren in de zomer. Dat scheelt enorm.

Slaapkamers
Voor onze slaapkamers hebben wij ook de elektrische rolgordijnen om ervoor te zorgen dat de kamers goed verduisterd zijn en er geen licht doorheen komt. Daarnaast hebben wij verduisteringsgordijnen op onze slaapkamer en voor de babykamer hebben wij rolgordijnen. Door de elektrische rolgordijnen is de raamdecoratie bij ons wel wat minder van belang en is de raamdecoratie meer gericht op het aankleden van de ruimte dan dat het functioneel is.

Werkruimte
Veel mensen werken vanuit huis en hebben daarvoor een werkruimte of studeerkamer gecreëerd. Voor een werkruimte is natuurlijk licht belangrijk en niet te veel afleiding. Zo kan een strook met folie op het glas werken om naar buiten kijken te voorkomen zonder het natuurlijke licht te verminderen. Dat is zowel voor de privacy als afleiding handig.

Hopelijk heb je wat aan deze woonideeën voor raamdecoratie. Er is van alles te verkrijgen in verschillende woonstijlen voor ieder wat wils. Functioneel of juist decoratief. Elke kamer heeft zijn eigen raamdecoratie nodig die daarbij past.


Welke trend voor raamdecoratie vind jij op het moment mooi?


Dit artikel betreft een samenwerking

1 Comments:

  1. Ik vind houten jaloezieën tegenwoordig heel mooi. Dat zouden wij misschien nog wel eens op maat willen laten maken

    BeantwoordenVerwijderen