woensdag 20 november 2019

5 voordelen van behang gebruiken in je interieur

Een interieur wordt al bepaald door wat er op de muren zit. Een likje verf of een mooi soort behang kan zoveel doen voor een kamer. Het is per huis verschillend of behang eventueel een optie is om te gebruiken. In dit artikel deel ik graag 5 voordelen van behang gebruiken. Wellicht krijg je er wel nieuwe ideeën en inzichten van.Verschillende soorten

Behang is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo heb je behang wat heel simpel is maar ook met verschillende patronen en stijlen. Het kan zo echt een eye catcher worden of de muren juist mooi afwerken. De keuze is enorm groot en bij veel winkels zijn er hele boeken te bekijken om inspiratie op te doen.

Cover up

Soms is het lastig om een beschadigde muur goed weg te werken. Zo hebben wij twee gaten in de muur van de verbouwing van onze badkamer. Het staat nog op mijn lijstje om deze muur te bedekken met structuur behang zodat je de dicht gesmeerde gaten niet meer ziet. Mocht je oude muren hebben en is het onmogelijk om ze mooi egaal te schilderen dan kan behang een uitkomst zijn.

Overschilderbaar

Als je voor structuur kiest dan kan je het altijd nog overschilderen met verf om het de gewenste kleur te geven of eens in de zoveel tijd te veranderen van kleur. Zo had ik vroeger wit behang met structuur op mijn kinderkamer en weet ik nog dat mijn ouders deze een keer geschilderd hebben. Het scheelt je een hoop werk en je kan nog met allerlei kleuren variëren.

Verschillende prijsklasse

Behang is verkrijgbaar in verschillende prijsklasse. Het is verkrijgbaar voor een lager budget maar je kan ook voor bepaalde merken gaan zoals eijffinger. Heb je een bepaald budget dan kan de 10% winkelmandkorting die je krijgt wel van pas komen. Online kan je alle samples bekijken en misschien zit er wel iets moois bij.

Statement

Wat ik zelf nog een erg gaaf vind is behang als statement in je kamer gebruiken. Bijvoorbeeld een hele mooi met jungle pint of juist iets rustieker in industriële stijl. Je kan er voor kiezen om het voor één muur te gebruiken om een statement te maken in de kamer en de rest juist rustig te houden. Je ziet deze stijl steeds vaker terugkomen in woonmagazines.

Mocht je ook je kamer een make-over willen geven dan kan je altijd gebruik maken van advies in verschillende speciaal zaken. Wellicht kan je daar nog wat inspiratie op doen voor het gebruik van behang in jouw interieur.


Zou jij behang gebruiken op de muren?


Dit artikel betreft een samenwerking

1 Comments: