donderdag 21 november 2019

Deze kinderkleding vind ik fijn voor de winter


Voor elk seizoen heeft je kindje andere kleding nodig. Inmiddels heeft onze zoon meer kleding dan dat wij in onze kast hebben liggen. Toen Milan geboren werd was het ook winter dus we weten wel wat ons staat te wachten met de koude dagen. De maten zijn inmiddels wel wat groter geworden en kan ik alvast delen welke kinderkleding ik vind fijn vind voor de winter. Wellicht helpt het met het shoppen voor kinderkleding voor je eigen kindje.Voor jongens hangt er meestal altijd veel minder keuze wat betreft kinderkleding voor de winter in de winkels. Gelukkig vind ik dit zelf niet heel erg want dat maakt de keuze natuurlijk een stuk gemakkelijker dan als ik zie wat er voor meisjes allemaal hangt. Deze tips kan je overigens ook gewoon voor meiden gebruiken wat betreft kinderkleding.

Laagjes dragen

Met kouder weer vind ik het prettig om laagjes aan te trekken. Op die manier ben je voorbereid op de kou maar kan je altijd nog wat uit doen. Zo bestaan de outfits die ik voor Milan samenstel geregeld uit een lange mouwen romper, lange mouwen t-shirt, een vest, lange broek en sokken met sloffen of schoenen.

Als sokken niet werkt

Ken je dat, kindjes die voortdurend aan hun sokken trekken? Wij helaas wel, geen enkele sok is veilig voor Milan. Ik heb me al voorgenomen dat als het echt kouder wordt ik Milan wellicht een maillot aan trek zodat hij ze niet kan uittrekken. Op die manier heeft je kindje toch warme voeten in de wintermaanden.

Winterjas en accessoires

Kinderkleding is al duur genoeg maar investeren in een goede winterjas is wel een must. Wij zijn gezegend met hele lieve vrienden om ons heen waar wij tweedehandskleding van krijgen. Op die manier heb ik voor Milan al een aantal winterjassen op zolder liggen in verschillende maten. Je weet namelijk nooit of je kindje opeens een groeispurt krijgt.

Wat betreft accessoires heb ik voor Milan een paar handschoenen met een touwtje eraan. Op die manier kan hij ze ook niet kwijtraken want de handschoenen zijn vaker uit dan aan. Ook mag een warme muts niet ontbreken bij de winteraccessoires. Gelukkig vind hij de muts prima om te dragen want ik vind het wel belangrijk dat hij het niet koud krijgt als we een rondje met de hond moeten lopen.

Sloffen en schoenen

In huis hebben wij eigenlijk altijd sloffen of slippers aan. De vloer voelt nogal koud aan en dan is het wel prettig om iets aan je voeten te hebben. Als we naar buiten gaan en dan vooral op de fiets heb ik voor Milan een paar stevige winterschoenen gekocht. Hij kan er nog niet op lopen maar eventueel met de wind op de fiets is het wel prettig dat hij iets aan zijn voeten heeft.

Merkkleding of tweedehands

Voor kinderen heb je ontzettend veel merken met leuke merkkleding zoals Levi's, B. Nosy, Esprit, Noppies etc. Daarnaast wordt kinderkleding in het eerste jaar natuurlijk vrij weinig gebruikt waardoor tweedehandskleding er nog altijd heel goed uitziet. Ik had nooit verwacht dat de kledingkast van Milan een mix zou worden van Merkkleding en tweedehands maar tot nu toe ben ik erg tevreden over waar ons kindje in loopt. Soms kan je met een klein budget toch leuke kinderkleding scoren.


Kan jij iets met deze tips voor kinderkleding voor de winter?


Dit artikel betreft een samenwerking

1 Comments:

  1. Helemaal mee eens kirsten! Ik herken het sokken uit doen probleem wel bij onze zoon. Dit vind het geweldig om er aan te trekken haha. En 2e hans kleding vind ik prima kunnen, ze groeien er ook zo snel uit.

    BeantwoordenVerwijderen