donderdag 21 november 2019

Leuke dingen om te doen tijdens de koude dagen

De gezelligheid van de herfst en winter. Ik leef zelf altijd helemaal op van een mooie najaarszon, koud briesje en mooie natuur om me heen. Alle seizoenen in het jaar hebben wel iets speciaals maar men groeit toch een beetje meer naar elkaar toe zodra het kouder wordt. Ondanks dat er op straat misschien iets minder geleefd wordt kan het toch heel gezellig zijn om met elkaar af te spreken. Mocht je een beetje inspiratieloos zijn. Ik heb een lijstje gemaakt met dingen die je kan doen tijdens de koude dagen, met vriendinnen, je gezin of met je partner.

Ga naar buiten

Tijdens de koude dagen blijf je wellicht het liefst binnen, maar op sommige momenten kan het ook heel mooi buiten zijn. Bijvoorbeeld met een mooie najaarszon of juist wat later op de middag als het net begint te schemeren. Ga erop uit en kijk eens om je heen. Wij wandelen veel met onze hond en dan gaat de kinderwagen met Milan ook regelmatig mee en maken we er gelijk een familie uitje van. Even een frisse neus halen.

De tuin in

In de herfst en winter is het misschien niet de tijd van het jaar waar je aan de tuin denkt maar het kan juist ook heel gezellig zijn. Je kan je tuin zo inrichten dat je er in de winter ook nog wat aan hebt. Zit je bijvoorbeeld droog onder een afdakje? Dan kan je altijd een terrasverwarming ophangen, op die manier kan je toch lekker warm van je tuin genieten. Laat je tuinstoelen nog even buiten staan want dan kan je nog net wat langer van de natuur genieten met een kopje koffie of thee.

Bakken in de keuken

Of je nou alleen in de keuken staat of samen, over het algemeen is het ontzettend leuk om eten te maken (en uiteindelijk ook op te eten). Zelf vind ik het leuk om glutenvrije gerechten en baksels te maken zoals glutenvrije pepernoten. Dit zijn ook leuke dingen om samen met vriendinnen of je gezin te doen. Het brengt je samen, je werkt als het waar aan je teambuilding en het is ontzettend gezellig.

Me time

Je kan tijdens de koude dagen voldoende leuke dingen doen met anderen. Echter is even wat tijd voor jezelf ook erg belangrijk. Een beetje me time! Ik merk dat ik dat te weinig doe, ik sta maar aan en ga eigenlijk maar door met het drukke leven met alles er omheen. Even een momentje onder de douche of in een warm bad kan ik al echt van genieten. Dat kan ik je dan ook van harte aanraden.

Een stad of plaats bezoeken

Wat ik ook erg leuk vind om te doen tijdens de koude dagen is een stad of plaats bezoeken. Gezellig in een koffietentje wat drinken en rondkijken. Meestal in het najaar wordt er al snel kerstverlichting opgehangen waardoor het super gezellig is. Je hebt natuurlijk richting de kerst allerlei activiteiten zoals kerstmarkten en winterfairs.

Ik hoop je met dit lijstje wat meer inspiratie gegeven te hebben voor wat voor leuke dingen je kan doen tijdens de koude dagen. Er is genoeg leuks om te doen. Hopelijk kan je tijd doorbrengen met dierbaren of wat tijd voor jezelf nemen.


Staan er voor jou nog leuke dingen op de planning voor de koude dagen?


Dit artikel betreft een samenwerking

0 Comments:

Een reactie posten