dinsdag 3 december 2019

Even een ontspannen momentje voor mama

Even een ontspannen momentje voor mama, dat kan ik soms echt gebruiken. De dagelijkse sleur en hectiek met een baby worden me soms te veel. Niet omdat het niet leuk is maar soms is het gewoon zwaar. De vermoeidheid slaat dan toe en dan zit er niks anders op. Even ontspannen en gedachten op 0. Als moeder sta je 24/7 aan maar dan gaat nou eenmaal niet altijd. Als je eerst voor jezelf zorgt kan je daarna beter voor anderen zorgen.  Dit zijn mijn momentjes even voor mama, het zijn er niet veel maar ik neem ze maar voor lief. Herkenbaar?

Een moment van rust
Er zijn niet veel van die momenten dat ik even niks moet. Soms verwacht ik te veel van mezelf en dan moet ik echt op die stop knop duwen anders ga ik te ver. Een van de momenten waar ik rust in kan vinden is op onze nieuwe badkamer. Toen we ons huis kochten hebben we gelijk gekozen voor een verbouwing.

De badkamer werd omgetoverd tot een spa paleisje met ligbad en inloopdouche. Ik kan hier echt wel heerlijk genieten van een warm bad of gewoon al onder het warme water van de douche. Ik kan me nog goed de momenten herinneren dat ik tijdens mijn zwangerschap zo blij was dat we deze investering gedaan hadden en ook tijdens mijn kraamweek. Heerlijk even een momentje voor mezelf.

Daarnaast kan ik heel erg genieten van onze gezinsmomentjes in bad met z'n drie├źn. Het is heerlijk om Milan te zien spelen in het water.

Even offline
Ik merk dat ik veel tijd online doorbreng. Even nog voor mijn blog aan de slag of social media checken. Mijn telefoon gaat mee naar boven en eigenlijk staat hij altijd aan. Soms zou ik er misschien beter aan doen om hem eens uit te zetten. Dit zijn nog punten waar ik zelf aan wil werken. Meer rust voor mezelf inbouwen zonder social media. Ik merk alleen met een kindje dat ik steeds vaker mijn telefoon bij de hand heb om even snel die leuke foto te schieten.

De uurtjes tijdens/na bedtijd
Met een baby/kindje heb je al snel een ritme te pakken wat voor jullie werkt. Zo hebben wij inmiddels vaste tijden voor een middagdutje en de laatste fles voor het slapen gaan. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik tijdens deze momenten nog snel van alles wil doen. Het huishouden, dingen afwerken of online bezig zijn.

Ik probeer nu meer mijn momenten te pakken door ook uit te rusten op de bank of gewoon ook echt te slapen. Dit heb ik keihard geleerd het afgelopen jaar. Voorheen wilde ik niet slapen omdat ik nog ´zoveel moest doen´. Maar als ik zelf geen rust neem dan stort ik helemaal in. Dan kan ik ook niet goed voor mijn kindje zorgen en neem ik het mezelf heel erg kwalijk. Ik doe dus tegenwoordig als het even kan een middagdutje en dat doet me heel goed.

Genieten van de kleine momenten
Omdat ik het gevoel heb dat ik maar door blijf gaan geniet ik veel te weinig van de kleine momenten in huis. De schaterlachjes van de baby of gezellig een kopje koffie drinken of een goed gesprek. Ik wil mezelf ook voornemen om meer in het moment te leven en te genieten. De tijd gaat al veel te hard voorbij zonder dat we er erg in hebben.

Met de feestdagen voor de boeg ga ik nog meer proberen te genieten van het moment met familie. De mensen om ons heen zijn me zo dierbaar en mijn eigen gesteldheid is ook belangrijk. Lekker een ontspannen momentje voor mama kan dus zeker op zijn tijd geen kwaad.

Wat zijn voor jou momenten om te ontspannen?


Dit artikel betreft een samenwerking
Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin

1 Comments:

  1. Erg belangrijk om af en toe even te ontspannen. Ik kan helemaal relaxen van een uitgebreid doucheritueel met maskertjes enzo. Ook naar de sauna gaan maakt mij erg ontspannen.

    BeantwoordenVerwijderen