dinsdag 17 december 2019

Handige inrichting van de babykamer

Als je voor het eerst een babykamer in mag richten dan weet je wellicht niet precies wat een handige opstelling is. Daar kom je pas achter als de baby geboren is, zo heb ik het in ieder geval wel ervaren. Milan is inmiddels bijna 11 maanden bij ons en ik heb wel al gemerkt wat ik wel en niet prettig vind aan zijn kamertje. Wellicht kan je wat met mijn ervaring voor het inrichten van een babykamer.

Formaat babykamer
Het is natuurlijk per huis verschillend wat voor formaat babykamer je tot je beschikking hebt. Als je alle meubels dicht bij elkaar hebt staan is dat wel prettig want je kan niet je baby op de commode laten liggen om aan de andere kant van de kamer kleding uit de kast te pakken. Alles binnen handbereik is daarom handig. 

Interieur babykamer
Er zijn veel verschillende soorten interieur voor een babykamer. Zo kan je ervoor kiezen om het kamertje persoonlijk te maken met kinderbehang of het juist met accessoires aan te kleden. Wij hebben ervoor gekozen om het vrij neutraal te houden, als Milan iets ouder is dan mag hij zelf eventueel kiezen wat voor behang hij op zijn kamer wil. 

Soort commode
Er zijn verschillende soorten commodes, zo hebben wij er tweedehands een met deurtjes. Het kan ook handig zijn om een commode aan te schaffen met lades zodat je gemakkelijker wat kan pakken. Het is maar net wat je gewend bent. Op zich vind ik dat onze commode prima werkt. Ik heb er een trolley van IKEA naast om billendoekjes, luiers en andere accessoires gemakkelijker te kunnen pakken.

Een plankje boven de commode
Je ziet het bijna bij elke babykamer, een plankje boven de commode. Uit eigen ervaring is het inderdaad wel erg handig. Ik zet er niet veel op, eigenlijk staat er vooral decoratie op. Echter staat er wel een doosje met wattenstaafjes, neusspray, haarlotion, talgpoeder etc. Gewoon van die handige producten om even snel erbij te pakken als het nodig is. 

Wat ik inmiddels wel merk met een wat drukkere baby is dat afleiding boven de commode met verschonen en aankleden wel aan te raden is. Milan is erg ongeduldig en gaat nu rollen, zich afzetten en verzetten. Als ik hem dan bezig kan houden scheelt dat me behoorlijk wat strijd. Ik twijfel nog of ik de letterslinger boven de commode moet weghalen, die is inmiddels na al die maanden wel erg interessant geworden om aan te trekken. 

Een stoel op de babykamer
Ook onmisbaar is een stoel in de babykamer. Ik heb daar tijdens mijn borstvoedingsperiode behoorlijk veel gezeten en ook soms gewoon met de fles later of midden in de nacht als je baby overstuur is. Even een plekje om samen te zitten is echt heel prettig.

Verlichting
Wij hebben op de babykamer toevallig een simpele lamp van IKEA die ik ooit gekregen heb. Het fijne aan deze lamp is dat hij een voetschakelaar heeft. Ik kan hem dus aan en uit doen met een baby in mijn handen, echt ideaal! Daar ben ik nog steeds heel blij mee. 

Ledikantje
Ons ledikantje is vrij simpel maar we hebben in het begin een hemeltje er boven gehangen. Echter met een maand of 4 moest deze weg omdat Milan zo groot werd dat hij er in ging hangen. Wij hebben ook gordijnen op zijn kamer, het ledikantje stond daar netjes bij. Inmiddels staat zijn bedje zeker een halve meter van de gordijnen af omdat die ook wel interessant waren om aan te trekken.

Heel leuk zo'n ondernemende baby. Je komt er steeds meer achter wat wel en niet kindproef is in je huis! Dit zijn de dingen in onze babykamer die ik erg prettig vind en de dingen die ik wellicht iets anders neergezet zou hebben voor een volgende ronde, hopelijk heb je er wat aan of is het herkenbaar.

Wat vind jij een handige inrichting van de babykamer?


Dit artikel betreft een samenwerking.

0 Comments:

Een reactie posten