woensdag 18 december 2019

Ruimte besparende tips met kinderen in huis

De ruimte in huis kan behoorlijk beperkt zijn als je kinderen hebt. Overal ligt wel wat en je wilt het liefst dat je huis niet veranderd in een grote speelgoedwinkel. Ik ben altijd opzoek naar ruimte besparende tips om met kinderen in huis toch het gevoel te hebben dat ik mijn kont nog kan keren hier. Door de maanden heen heb ik al aardig wat tips verzamelt om het hier leefbaar te houden. Dit zijn ruimte besparende tips met kinderen in huis die wij tot nu toe hebben toegepast.


Ons huis is niet ontzettend groot, een rijtjes huis met 3 woonlagen. Gewoon een simpele tussenwoning, meer hebben we niet nodig en in deze tijd is het al een wonder als men een huis kan kopen. Ik ben daarom ook nog dagelijks dankbaar voor het feit dat het ons wel gelukt is. Daar mogen we trots op zijn.

Let op meubels in huis
De meubels in huis kunnen er voor zorgen dat het snel vol lijkt. Pas je meubels daarom aan op het huis dat je hebt. Toen wij gingen verhuizen kwamen we er al snel achter dat niet al onze meubels van het appartement ook goed tot hun recht kwam in ons nieuwe huis. Zo moesten we onze eethoek veranderen met een andere eettafel en stoelen. Wij kozen voor een slag grotere tafel met het oog op de toekomst en gezinsuitbreiding.

Je zou ook nog ruimte kunnen besparen door bijvoorbeeld te kiezen voor een bartafel, deze zijn hoger en smaller. Daardoor nemen ze minder ruimte in beslag en heb je meer ruimte in de kamer over. Wellicht hadden wij dat ook nog kunnen doen, een bartafel zet je namelijk wel wat sneller aan de kant tijdens een feestje of gewoon als decoratiemeubel.

Weg met de salontafels
De kosten kunnen hoog oplopen met kinderen, daar waren we ons al bewust van. Tijdens onze zwangerschap kochten we mooie salontafels waarvan we dachten dat deze kindproef waren. Echter nu in de praktijk blijkt dit niet zo te zijn. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om onze salontafels tijdelijk naar zolder te verhuizen omdat Milan zo veel meer ruimte heeft in de woonkamer om te spelen.

Opbergruimte
Er zijn verschillende manieren om spullen op te ruimen. Opbergruimte is dan iets wat altijd goed van pas komt. Toen wij gingen samenwonen kochten we een slaapbank met opbergruimte. Ideaal want onder de bank is toch altijd loze ruimte en op dit moment kan ik daar mooi allerlei spullen voor de baby kwijt.

Verschillende kasten in huis met bakken speelgoed
Een grote kast kan erg handig zijn om achter deurtjes van alles te kunnen verstoppen. De ruimte moet er natuurlijk wel naar zijn maar sinds wij een grote houtenkast in onze woonkamer hebben staan ben ik toch erg blij met de extra opbergruimte die daardoor gecreëerd wordt.

Een box met een lade er onder
Als je kinderen hebt die in de babyfase zitten dan is een box natuurlijk onmisbaar. Ik koos ervoor om een box aan te schaffen met een lade er onder. Hierdoor kunnen we daar nog speelgoed in kwijt en ook net zoals bij onze bank was het anders toch maar loze ruimte. Het is daarom ook echt aan te raden om te kiezen voor een box met een lade.

Minimaliseren met spullen
Ik heb gemerkt dat met een baby en ook voor ons babytijdperk dat ik nogal veel spullen kan verzamelen zonder dat ik het echt door had. Je neemt van alles mee naar huis, van papier tot prullaria. Neem soms eens de tijd om bewust te kijken wat je in huis hebt. Dit zou ik eigenlijk vaker moeten doen want met al die opbergruimte die ik gecreëerd heb in huis is het wel een valkuil. Ik gooi wat sneller een kastje dicht en zie niet wat er achter ligt. Minimaliseren van spullen zorgt er voor dat het rustig blijft in huis zonder dat er te veel rotzooi zich opstapelt.

Het blijft een uitdaging om met kinderen echt ruimte te besparen met al dat speelgoed en de spullen maar er moet natuurlijk in huis ook geleefd worden. Ik probeer ervoor te zorgen dat aan het eind van de dag alles weer terug ligt op zijn plekje zodat de zooi zich niet teveel opstapelt. Lekker genieten van Milan die de wereld ontdekt door het spelen is ook geweldig natuurlijk.

Waar bespaar jij ruimte op met kinderen in huis?


Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding is van Pixabay.com

0 Comments:

Een reactie posten